MALI TRIKOVI

Odvojite nekoliko minuta za hladnjak: neka uvijek blista i ugodno miriše

čišćenje hladnjaka
Foto: Thinkstock
1/3
26.07.2020.
u 07:00

Za neke je to najdraži kućanski aparat, a redovitim čišćenjem uvijek će lijepo mirisati. Pregledno složite namirnice, tako nećete na njih zaboraviti

Generalku u hladnjaku trebalo bi napraviti svakih mjesec dana, a za taj posao nećete izgubiti više od 20 minuta. Prvi korak – isključite hladnjak iz struje pa tek onda na posao. Važno je svu hranu izvaditi s polica te sve police, kutijice i rešetke prebrisati spužvicom natopljenom u blagoj otopini, primjerice, sredstva za pranje posuđa u vodi. Nakon toga hladnjak treba temeljito isprati.

Ako ste se odlučili za ekočišćenja hladnjaka, najvažniji saveznik bit će alkoholni ocat. Osim što djeluje dezinfekcijski, ugodno će mirisati. Umjesto octa može se koristiti i limunov sok. Nakon čišćenja dobro je svaku policu prebrisati suhom krpom. Prije ponovnog vraćanja namirnica u hladnjak, provjerite rok trajanja.

Foto: pixabay

Da bi u hladnjaku bilo što manje neugodnih mirisa, a i da bi se hrana što kvalitetnije i što dulje očuvala, složite je u kutijice, zamotajte u alufoliju ili pak, poput zelene salate ili drugog povrća, zamotajte u obični bijeli papir. Nikad ne ostavljajte voće i povrće u hladnjaku u najlonskoj vrećici.

I još jedan savjet – kad vam se nešto po hladnjaku prolije ili prospe, očistite to odmah, bit će vam pri sljedećoj generalki jednostavnije. Ako odlazite iz stana na dulje vrijeme, hladnjak je najbolje isprazniti, očistiti, isključiti iz struje i ostaviti otvorena vrata.

Foto: pixabay

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije