make over

Četiri genijalne ideje za vašu novu spavaću sobu

spavaća soba editorijal
Foto: Tomislav Miletić
1/17
20.03.2019.
u 08:08

Učinite od najzpostavljenije najposebniju sobu u svome domu uz prijedloge naše kolumnistice i stilistice magazina Living Ankice Juričević

Spavaće sobe često su zapostavljene jer ih osim nas nitko ne vidi te ih smatramo mjestom u kojem ćemo 'samo prespavati'. No, upravo zato trebali bismo ih urediti s posebnom pažnjom i ljubavlju. Jer, odmor i opuštanje su bitni elementi koji nam čine život kvalitetnijim. Usto, upravo ta činjenica da je to prostor 'koji nitko ne vidi' treba nas poticati da on bude poseban i pomno uređen kutak u kojem ćemo dobiti privatnost i mir.

Osim što treba biti funkcionalna, spavaća soba treba biti ugodan prostor u kojem ćemo se dobro osjećati. Da bismo to postigli, vrijeme je da razmislimo i o estetici - bojama, namještaju, teksturama, materijalima i detaljima od kojih je ona koncipirana.

Nudimo vam četiri prijedloga koja je za čitatelje našeg magazina Living osmislila stilistica i kolumnistica Ankica Juričević. Vjerujemo da će vas oni inspirirati da učinite upravo taj estetski pomak u najzapostavljenijoj, ali i najposebnijoj i najintimnijoj sobi u vašem domu.

 

1. Dašak romantike - Nježni pastelni tonovi, čipka, patchwork ili pleteni prekrivači pravi su odabir za romantičan ugođaj u spavaćoj sobi. Usto takvi komadi i boje djeluju nježno i opuštajuće u kombinaciji s decentnim bijelim akcentima. Izvrsna kombinacija s romantičnim ugođajem su i shabby chic i vintage komadi i detalji.

Foto: Tomislav Miletić

 

2. Muževna klasika - Inudstrijski stil koji je trenutačno vrlo popularan lako će se uklopiti i u spavaću sobu. Posvetite pažnju, osim materijalima i teksturama i - detaljima! Elementi od kojih ćete graditi ovaj stil u spavaonici su tamne boje, cigla (može biti i kao tapeta, i to na jednom dijelu zida ili pak zidu iza kreveta), metalni namještaj i detalji - krevet i noćni ormarići, komoda, stolac, visilica, lampa... Također, dobrodošla je kombinacija drveta i metala.

Foto: Tomislav Miletić

 

3. Otmjena elegancija - I jedan i drugih pojam nas asociraju na hladne i uniformirane interijere, bez imalo topline i lepršavosti. No, ova soba primjer je da to ne mora biti tako. Prirodna smeđa boja drveta te zanimljvii detalji u bež i smeđim nijansama dali su potrebnu intimu i toplinu te opuštajući dojam.

Foto: Tomislav Miletić

 

4. Moderno i udobno - Spoj klasičnih i modernih komada daje neodoljivu kombinaciju koja mami na uživanje. Uz trenutno vrlo moderne podne lampe s velikim sjenilom i tri nožice te krznene prekrivače i vaze od stakla u boji kombinirajte slike ili ogledala s velikim zlatnim ili srebrnim okvirima, antiknim naslonjačima i posteljinom s klasičnim uzorcima.

Foto: Tomislav Miletić

>>Brzo i jeftino: uz ovih 7 trikova spavaća soba postat će još ugodnije mjesto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije