UGODNA VIKEND OAZA

Stara štala dobila novi, potpuno drugačiji život

bivša štala kuća amerika
Foto: Brian W. Ferry
1/11
06.06.2016.
u 12:00

Bračni par sinu je poklonio štalu koju je on uz pomoć arhitekta pretvorio u prekrasan dom originalna stila i upečatljivih detalja

Sudeći po eksterijeru, odnosno crnom drvenom pročelju, tipičnom za štale koje su nekoć gradile u Americi, teško je pretpostaviti da se unutra krije sasvim neka druga stilska priča i atraktivan, dinamičan interijer, prepun zanimljivih detalja.

Štala je, prije nego se oko njezine prenamjene u stambeni prostor, angažirao dizajnerski studio Barlis Wedlick, bila godinama napuštena te skladišni prostor u kojem su vlasnici odlagali nepotrebne komade pokućstva.

Foto: Brian W. Ferry

Na prijedlog arhitekta odlučili su je obnoviti i pretvoriti u dom za svoga sina koji povremeno dolazi u posjet. Iako potpuno osposobljena za život, kuća u nekim stilskim elementima i odabiru materijala podsjeća i na kuću za odmor.

Foto: Brian W. Ferry

Vintage komadi, industrijski stil uređenja, kombiniranje stilova (uz industrijski – rustikalni i moderni) te korištenje prirodnih materijala poput drveta i zadržavanje stropnih greda vidljivim i u 'sirovom izdanju' govore u prilog tome.

Foto: Brian W. Ferry

I unutrašnjj uvelike koristi crnu boju, no ona ne domirnira prostorom, nego je vješto kombinirana s prirodnom bojom drveta, bijelom i sivom. Akcenti u žutoj boji, poput drvene ograde kojom se iz kuhinje silazi u dnevni boravakizvrstan su stilski pečat.

Foto: Brian W. Ferry

Visina stropa omogućila je da se unutar bivše štale podigne i druga etaža na koju su se smjestile dvije spavaonice koje su uređenje u svijetlijim tonovima i romantičnom, rustikalnom štihu te u njima dominira svijetlo drvo i tekstil.

Kako izgleda kompletna okućnica, stepenište te spavaće sobe, pogledajte u našoj fotogaleriji!

>>Bivša štala postala je udoban dom u rustikalnom stilu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije