LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Domišljat božićni ukras napravljen od dimnjačarske četke

Pogledajte kreativnu blagdansku pahulju koja nam tijekom cijele godine može u dom unositi božićnu toplinu i ugođaj
23. studenoga 2019. u 07:00 1 komentara 2498 prikaza
dimnjačarska četka Svjetlana Todorović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Od obične dimnjačarske četke svatko od nas može napraviti božićni ukras koji će jednostavno oduševljavati. Sama izrada nije komplicirana i ne zahtijeva velika znanja i umijeća.

Dodatni plus ove dekoracije jest što ona može stajati i na otvorenome. Ako imate sitne lampice, možete četku okititi njima pa će biti još uočljivija i glamuroznija. Za izradu ovog maštovitog ukrasa trebat će vam, uz uvjet da ste nabavili sve potrebne materijale, otprilike sat vremena. Vrijeme izrade ovisi i o brzini nizanja perlica i bisera na četku.

 

KORAK 1: Pripremite materijal

dimnjačarska četka Svjetlana Todorović | Autor : Petar Glebov/PIXSELL Foto: Petar Glebov/PIXSELL Potrebno vam je: dimnjačarska četka, biseri s rupicom, ukrasne grančice s kristalima, žica, ljepilo u pištolju (a može i obično), lak u spreju, šljokice i ukras koji ćete objesiti za dno četke.

KORAK 2: Stavljanje grančica i perlica

dimnjačarska četka Svjetlana Todorović | Autor : Petar Glebov/PIXSELL Foto: Petar Glebov/PIXSELL Na donji sloj četke nanižite grančice koje ste prethodno odvojili od velike grane škarama. Na gornje slojeve nanižite bisere. Dok ih nižete, i jedne i druge učvrstite ljepilom kako ne bi padale. Svjetlana savjetuje da pripazimo da “nakit” bude ravnomjerno nanesen na četku.

KORAK 3: Viseći ukras

dimnjačarska četka Svjetlana Todorović | Autor : Petar Glebov/PIXSELL Foto: Petar Glebov/PIXSELL Za dno četke žicom pričvrstite ukras – Svjetlana je ovaj skinula sa starog nakita jer se stilom i bojom savršeno uklapa. Možete staviti bilo kakav predmet koji vam se čini dobrim za ukras. Svjetlanin je ukras od više dijelova koji proizvode ugodan zvuk kad se pokreću.

KORAK 4: Sprej i šljokice

dimnjačarska četka Svjetlana Todorović | Autor : Petar Glebov/PIXSELL Foto: Petar Glebov/PIXSELL Jednostavan i brz make over četke približava se svome kraju: kada ste stavili perlice i učvrstili ih te dodali viseći ukras, gornji dio poprskajte prozirnim lakom u spreju kako bi dobio sjaj. Posipajte četku tj. dimnjačarsku pahulju srebrnim šljokicama.

KORAK 5: Stavljanje žice

dimnjačarska četka Svjetlana Todorović | Autor : Petar Glebov Foto: Petar Glebov Na gornji dio četke zakačite žicu kako biste mogli objesiti svoju originalnu dekoraciju. Možete je staviti bilo gdje u dom, ali i izvan njega – kod ulaznih vrata, na terasu ili balkon. Svjetlana svoj primjerak tijekom cijele godine drži na balkonu kao stalnu dekoraciju.

vijenac Ukradite ideju Pet originalnih adventskih vijenaca koje možete napraviti sami
  • ikonoklast:

    to ću ja objesiti na svoju skromnu grančicu sa sljemena