KUĆNI REDIZAJN

Od derutnog stolića do trendi shabby chic komada za 200 kn

makeover stolića Irena
Foto: Privatni album
03.12.2014.
u 11:30

Ne bacajte pohabane i stare komade namještaja nego budite ekološki osvješteni i reciklirajte ih. Irena Fučkar pokazat će nam kako je spasila stolić za dnevnu sobu od smetlišta.

Shabby chic namještaj tijekom posljednjih godina stekao je veliku popularnost. Razlozi se kriju u njegovoj romantičnoj strani i našoj želji da dom odiše toplinom, što shabby chic komadi namještaja svakako pružaju. No, tu je i mogućnost da sami svoj namještaj obrađujemo u ovoj tehnici a da za to ne moramo proći nikakvu posebnu izobrazbu. Usto, nećemo morati potrošiti puno novaca za redizajn, a dobit ćemo proizvod koji, iako ostruganih rubova i neravnomjerno nanaešene boje, zapravo izgleda prilično glamurozno i trendi.

Primjerice za redizajn starog stolića iz dnevne sobe Irena Fučkar utrošila je oko 200 kn. Diplomirana ekonomistica nakon posla u banci postaje shabby chic maherica - marljivo prikuplja pa onda redizajnira starinski namještaj i dekorativne predmete.

- U svojim radovima koristim bijele i pastelne tonove, cvjetne detalje i shabby chic stil kako omiljeni smjer u dizajnu jer istovremeno naglašava ljepotu nesavršenosti i romantiku u svakodnevici - govori Irena o svome hobiju. Osim shabby chica, bavi se i decoupageom, transferom, ručnim i oslikavanjem na staklu.

Želite li se i vi okušati u shabby chicu, neka vam Irenin makeover starog stolića bude inspiracija.

Foto: Robert Demo

KORAK 1: Potrebno vam je: stolić, brusni papir, 3D šablona, 2D šablona, kit za drvo, akrilna boja za drvo, nove ručkice, patina, svijeća. Skinite ručke, izvadite ladice i krenite na posao. Stolić (uključujući i ladice) je prije svega potrebno fino izbrusiti brusnim papirom kako bi se skinuo sav lak i eventualna boja s njega. Prijeđite brusnim papirom svaki centimetar stolića.

Foto: Robert Demo

KORAK 2: Kako bi dodatno ukrasili ladice, kitom za drvo i uz pomoć 3D šablone izradite ornamente koji će se nalaziti oko ručke.

Foto: Robert Demo

KORAK 3: Obojite stolić u sivosmeđu nijansu akrilne boje za drvo. Pričekajte da se boja osuši te voskom premažite rubove stola kako biste kasnije lakše ostrugali rubove. Zatim nanesite bijelu akrilnu boju na suho i tada ostružite rubove brusnim papirom. Stavite nove ručke na ladicu, a na ornamente od kita stavite malo zlatne patine. I na koncu, ukrasite i rubove i površinu unutar stolića s bijelim motivima kako biste dobili romantični štih. Za to vam je potrebna 2D šablona - prislonite je na drvo i nanesite bijelu boju spužvicom preko nje.

Foto: Robert Demo

>>VIDEO: Shabby chic nježan je, romantičan i topao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije