velika promjena

Novogradnja u centru Zagreba u kojoj su vlasnici mijenjali - sve! Rezultat je, malo je reći, fantastičan!

Foto: Darko Mihalić
1/13
11.03.2024.
u 06:00

Ono što mi se na prvu jako svidjelo u samom stanu je velika količina svjetlosti. Svjetlost doista dominira središnjim dijelom stana i taj adut smo željeli što više naglasiti. S jedne strane, zato smo birali svijetle nijanse, a opet mogli smo se odvažiti i na neke tamnije elemente koji bi u prostoru s manjom količinom svjetlosti bili potpuni promašaj - kaže dizajnerica

Stan u koji vas vodimo nalazi se u užem središtu grada Zagreba i prostire na čak 240 kvadratnih metara. Studio Mirjane Mikulec projektirao ga je nekoliko mjeseci, u skladu sa željama i idejama klijenata, odnosno vlasnika stana.

Foto: Darko Mihalić

Riječ je o bračnom paru u poznim godinama koji su željeli da stan u potpunosti odgovara njihovim navikama, životnom stilu, ukusu i, naravno, estetici. Rezultat je tako pomno osmišljen prostor koji odiše klasikom i bezvremenskim stilom, međutim ipak ima i suvremene elemente koji odaju da vlasnici ipak vole biti ukorak s novitetima i trendovima.

Foto: Darko Mihalić

Također, kako su klijenti sudjelovali u svakom koraku kreativnog procesa, mnoge su elemente odabrali sami, što je uvelike i određivalo smjer dizajna. Tako su, primjerice, vlasnici sami odabrali veliku kožnu garnituru, a kako je riječ o velikom i za dizajn presudnom komadu namještaja, na studiju Mirjane Mikulec bilo je uklopiti ga i „ispričati“ priču dnevnog boravka s garniturom u glavnoj ulozi. Najveći dio stana zauzima otvoreni prostor sa zonama kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka.

Foto: Darko Mihalić

Iako je riječ o stanu u novogradnji koji nije zahtijevao grublje radove, uključujući i parket na podu, Mirjanin je tim u dogovoru s vlasnicima odlučio zamijeniti postojeću podnu oblogu u boji hrasta s parketom u tamnijoj nijansi koja, kako se u konačnici pokazalo, bolje odgovara namještaju poput stola, stolica, pa i garnituri.

Foto: Darko Mihalić

„Ono što mi se na prvu jako svidjelo u samom stanu je velika količina svjetlosti. Svjetlost doista dominira središnjim dijelom stana i taj adut smo željeli što više naglasiti. S jedne strane, zato smo birali svijetle nijanse, a opet mogli smo se odvažiti i na neke tamnije elemente koji bi u prostoru s manjom količinom svjetlosti bili potpuni promašaj. To se vidi u odabiru nijanse drvenog stola i pripadajućih stolica, zatim zagasitoj boji garniture i sl. Dodatno, količinu svjetlosti naglasili smo i ogledalima. U konačnici smo postigli zanimljive kontraste koji cjelokupni dizajn čine zanimljivim, a opet klasičnim i tako zapravo komplimentiraju ukusu i životnom stilu vlasnika“ – objašnjava direktorica studija Mirjana Mikulec.

Foto: Darko Mihalić

U ostatku boravka prevladavaju minimalizam i ravne linije, a isti koncept se prenio i na kuhinju. Ona je u potpunosti izrađena prema nacrtima dizajnerskog tima u kombinaciji bež medijapana na frontama i smeđeg laminama u dekoru mramora. Time se dobio luksuzan, a opet jednostavan izgled, dok se visilicama naglasio moderni izričaj.

Foto: Darko Mihalić

Drugi dio stana čine dvije spavaće sobe i radna soba. “Vladavina zemljanih I prirodnih tonova nastavlja se i u master spavaćoj sobi gdje smo dodali i maslinasto zelenu boju. Kao što vidite, ovdje smo također zadržali minimalističku notu i jednostavnost. S obzirom na to da u stanu postoji odvojen garderobni prostor, birali smo manje komade kako bi je ostavili prohodnom. Sve je izrađeno po mjeri, a soba je dobila karakter korištenjem jednostavne tapete koja je zaokružila priču.” - ističe dizajnerica.

Foto: Darko Mihalić

U drugoj spavaćoj sobi prevladavaju sivo plavi tonovi i opet je tapeta ta koja razigrava prostoriju. Dodatno su se i bočni zidovi razigrali bojom i štukaturama dok je namještaj i uzglavlje izrađeno po mjeri prema nacrtima studija Mirjane Mikulec.

“Rezultat je ugodan i nenametljiv prostor koji ipak prati luksuz u svim prostorijama”, zaključuje dizajnerica interijera.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije