Isprobajte!

Novim rasporedom namještaja i detalja do više prostora u malom dnevnom boravku

pastelni dnevni boravak
Promo fotografija
27.02.2021.
u 07:00

Male dimenzije ograničavaju mogućnosti, ali pravi raspored može stvoriti funkcionalan prostor koji se čini veći nego što jest

Odlučivanje kako rasporediti namještaj u maloj dnevnoj sobi može biti prava zagonetka. Male dimenzije ograničavaju mogućnosti, ali pravi raspored može stvoriti funkcionalan prostor koji se čini veći nego što jest. Isprobajte ove trikove za raspored namještaja za malu dnevnu sobu kako biste maksimalno iskoristili prostor.

Foto: pixabay

Osmislite žarišnu točku

U malom boravku ključno je organizirati namještaj oko određene žarišne točke. TV, kamin, prozor ili zidni dekor mogu poslužiti kao vizualno središte sobe.

Grupirajte namještaj

Održavanje otvorenog prostora u sredini može se činiti dobrim načinom da mali dnevni boravak izgleda veće, ali zapravo je suprotno. Izbjegnite to povlačenjem sofe i stolica od vanjskih zidova. Okupite namještaj u središtu sobe kako biste stvorili ugodno područje za razgovor.

Sitni i krupni komadi

U malim dnevnim boravcima se za postizanje otvorenog i urednog izgleda treba poslužiti prokušanim dizajnerskim trikom. Kominirajte veće komade namještaja poput kauča i fotelja s malim stolićima koji ne zauzimaju puno mjesta. Obavezno nađite mjesta za raskošne lampe i za ogledala s obje strane prostorije.

Foto: arhiva

Optička varka

Obratite pažnju na vizualnu težinu namještaja, a ne samo na njegovu stvarnu veličinu. Namještaj ili komadi s nogama u svijetlim bojama izgledaju sitnije od tamnih ili kesastih tapeciranih dijelova.

Izbor boja

Iskorsitite boju zidova za stvaranje iluzije više prostora. Oko može slobodno lutati kroz neutralnu shemu boja, tako da se prostor čini prostranijim. Odaberite varijacije bijele, krem ili sive za zidove.

pastelni dnevni boravak
1/10

Prirodna brana

Mala dnevna soba može se djelovati još manje kada dijeli prostor s kuhinjom i/ili blagovaonicom. Da biste lakše razlikovali te prostore, postavite sofu okrenutu leđima prema kuhinji ili blagovaonici.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije