fino i lijepo

Novi interijer kultne zagrebačke Mitnice

Rene Karaman
02.06.2025.
u 15:03

U potpuno preuređenom prostoru u rustikalnom stilu, prokušana ekipa osvježena mladim snagama, poštujući tradiciju i stare recepte, osim najslasnijih ćevapa u gradu te ostalih oblizeka sa žara od drvenog ugljena, nudii pomno osmišljene dječje menije

Popularni Bistro Mitnica mami sve više gostiju koji vole roštilj i domaću hranu pripremljenu od svježih namirnica. Odnosno, nakon što su prostor preuzeli novi vlasnici, ulica Črnomerec i kućni broj 37 iznad istoimenog okretišta tramvaja još su frekventniji. U potpuno preuređenom prostoru u rustikalnom stilu, prokušana ekipa osvježena mladim snagama, poštujući tradiciju i stare recepte, osim najslasnijih ćevapa u gradu te ostalih oblizeka sa žara od drvenog ugljena, nudi i  pomno osmišljene dječje menije (sočni a hrskavi pohanci i krumpirići), te gablece koji su uvršteni u dnevni meni.

Foto: Rene Karaman

U Bistrou Mitnica ponedjeljkom se uvijek kuha gulaš, utorkom mnogima omiljeni a neopravdano zapostavljeni – špek fileki, srijedom se tanjuri pune grah varivom, četvrtkom filanom paprikom, a petkom iz kuhinje mirišu riblja jela. Dakako, to nije sve: svakog dana, uz uobičajenu ponudu (što neki preferiraju jer znaju na kakav će gablec navratiti u Bistro Mitnicu), chef Mateo Pus i njegova ekipa pripremaju još tri jela – ovisno o trenutačnoj ponudi namirnica. Uglavnom su to faširanci s pireom od krumpira i varivom, pečeni batak i zabatak s mlincima, jetrica s pire krumpirom pa i špageti s bolonjez umakom. Jela koja biste inače jeli kod kuće ali… raditi se mora pa ne stignete. Pa, onda zašto ih ne pojesti u ugodnoj atmosferi i divnom ambijentu Bistroa Mitnica!?

Foto: Rene Karaman

Osim četiri jela s dnevnog menija, mogu se naručiti i jela a la carte – a nakon narudžbe, vrlo će brzo s roštilja zamirisati ne samo ćevapi, nego i gurmanska pljeskavica, vješalica, punjeni otkošteni pileći batak i zabatak, a za ljubitelje slasnog i malo ljućeg - Ruža Hrvatska te ostala jela koja će vam majstorski ispeći Saša Dimitriev, pravi roštilj majstor.

Foto: Rene Karaman

Dok čekate naručeno omiljeno jelo, svakako kušajte mazalice premazane domaćim kajmakom na slasnim lepinjama koje samo za Bistro Mitnicu radi prokušana pekara, a uz jelo nemojte zaboraviti naručiti odlične ploške krumpira ili zapečeni grah, šopsku salatu te ljutkastu zapečenu papriku.

Foto: Rene Karaman

A, nakon tople štrudle od jabuka sa sladoledom, dobro je upamtiti da se u Bistrou Mitnica mogu rezervirati mjesta za različita slavlja – od pričesti, krstitka, rođendana, svadbi… Jer, uvijek nasmijano osoblje, odlična hrana i domaćinski ugođaj jamci su da će svaki boravak u Bistrou Mitnica biti ugodan i kod svakog gosta, bez obzira došao u odijelu, radnoj odori, s obitelji, društvom ili posebno dragom osobom ostaviti dojam: „Ovdje ću se svakako opet vratiti“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije