PANTHELLA

Nova, dražesna mini verzija kultne lampe

panthella mini lampa
Foto: Dezeen
1/9
11.08.2016.
u 08:30

Slavna stolna lampa Panthella dobila je svoju umanjenu verziju, čiji promjer iznosi svega 20 centimetara umjesto dosadašnjih 40

Slavna stolna i podna lampa Panthella Danca Vernera Pantona (tvorca i ništa manje slavnog Pantona naslonjača), izbačena na tržište prije skoro pola stoljeća, odnosno 1971. godine, s vremenom je stekla kultni status i bila je nadahnuće mnogim produkt dizajnerima u njihovu radu.

Njezina popularnost ne jenjava ni danas, kada je u ponudi mnoštvo inovativnih i sjajno oblikovanih rasvjetnih tijela. Da je tomu tako, svjedoči i potez danskog proizvođača rasvjetnih tijela Louisa Poulsena koji je stvorio mini verziju Panthelle.

Foto: Dezeen

Novo umanjeno izdanje ikonične Panthelle čije sjenilo ima promjer 25 centimetara, što je skoro dvostruko manje od originalne verzije, koja je iznosila 40 centimetara. Usto, mini Panthella dolazi u različitim jarkim i trendi bojama i ima LED diode s tri jačine intenziteta svjetla.

Razlozi novoj liniji su potražnja za Pantonovim radovima, uključujući i lampe. Poulsen se prvo odlučio na produkciju originalnih lampi prema nacrtima Pantona, a zatim je krenuo sa serijom mini Panthella, ali u nekoliko nijansi - akril verzije dostupne su u bijeloj, crnoj i opal, a metalne u žutoj, narančastoj, crvenoj, ljubičastoj, ružičastoj, plavoj i zelenoj boji.

Foto: Dezeen

Lampe su u prodaji od nedavno, a njihova cijena kreće se oko 375 funti, odnosno oko 3750 kuna. Više informacija možete dobiti na www.shop.louispoulsen.dk.

>>Bivša osnovna škola postala stambena zgrada sa 13 stanova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije