Palača

Nikad viđena unutrašnjost kraljevske palače u Jaipuru, od sada dostupna za iznajmljivanje

Foto: Airbnb
1/6
15.11.2019.
u 07:00

Kraljevska obitelj Jaipura ovim je pothvatom postala prvi kraljevski domaćin Airbnb platforme

Jaipurska Gradska palača dom je jaipurske kraljevske obitelji koja od 23. studenog iznajmljuje dio palače, točnije Gudliya apartman.  

Apartman je privatni dio palače u kojem su do sada odsjedali članovi kraljevskog društva i njihovi specijalni gosti, a sastoji se od prostora za odmor, kuhinje, luksuzne kupaonice te privatnog unutarnjeg bazena, prenosi news.airbnb.com. 

Foto: Airbnb

Gradska palača izgrađena je 1727. godine i obiluje arhitektonskim detaljima iz 18. stoljeća, a čine je i prostrane recepcijske dvorane, ali i internacionalno priznat muzej. Čitav prostor palače dekoriran je kristalnim lusterima, pozlaćenim zidnim ukrasima, ali i zanimljivim rezbarijama. 

Foto: Airbnb

Zanimljivo je kako palača do sada nije bila dostupna očima šire javnosti te je ovo otvaranje vrata još zanimljivije. Dakako, zanimljivim ga čini i da je Njegovo Veličanstvo Maharaja Sawai Padmanabh Singh ovim pothvatom postao prvi kraljevski domaćin na oglašivačkoj platformi.

U veličanstvenoj palači, gostima je na raspolaganju i osobni batler koji je zadužen za organiziranje turističkih tura po gradu i njegovim muzejima dok će se za objede pobrinuti kuhari koji pripremaju tradicionalne Rajasthani obroke koje će gosti moći konzumirati na terasi palače, a čaj su slobodni ispijati u vrtu palače u društvu nekoliko paunova koji obitavaju na tom području.

Foto: Airbnb

Svi prihodi od najma namjenjeni su Zakladi Princeze Diya Kumari, koja potiče žene i obrtnice iz ruralnih područja Rajasthana. Cijena noćenja iznosit će 54 tisuće kuna, a od 23. studenog od početka sljedeće godine, Airbnb određenim danima nudi povoljniju cijenu od 7 tisuća kuna za noć dok će ostatak iznosa nadoplatiti upravo oni. 

Od 1. siječnja, stalna cijena noćenja iznosit će 54 tisuće kuna. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije