čist dom

Nikad nećete pogoditi koje je najprljavije mjesto u kupaonici!

eko čišćenje
Thinkstock
22.09.2021.
u 14:23

Nisu samo bakterije problem, tu si i prašina, prljavština i plijesan jer je kupaonica vlažno okruženje što idealno za razvoj mikroorganizma i bakterija

Svi mi volimo osjećaj svježe očišćene kupaonice, pločica, slavina i ogledala koja blistaju. Nedavno istraživanje otkrilo je da  kupaonice skrivaju najviše bakterija, što možda i ne iznenađuje, ali iznenađuju mjesta na kojima se najvše nakupljaju, a to su držači za ručnike i radijator. Sljedeći put kad krenete u čišćenje kupaonice to svakako imajte na umu.

Foto: Promo

Kupaonske radijatore i držače za ručnike treba čistiti najmanje tri puta mjesečno, a idealno bi bilo  cijelu kupaonicu detaljno očistiti jednom tjedno.

Većina ljudi pomislila bi da su najprljavija mjesta u kupaonici umivaonik, kada ili wc školjka, a ne radijator i držač za ručnike. Nakon ovog definitivno ne želimo stavljati svoje najbolje ručnike  na radijator prekriven bakterijama.

Foto: pixabay

Nisu samo bakterije problem, tu si i prašina, prljavština i plijesan jer je kupaonica vlažno okruženje što idealno za razvoj mikroorganizma i bakterija - stvari koje definitivno ne želimo blizu lica! Ako to nije dovoljna motivacija da nastavite s čišćenjem, ne znamo što jest.

Foto: pixabay

Za kraj, naravno, imamo svajet kako učinkovito očistiti  radijator ili držač ručnika. Prvo budite sigurni da je radijator hladan, zatim navucite gumene rukavice i temeljito ga očistite od prašine. Zatim sve prođite vlažnom krpom natopljenom u otopinu octa i vode jer ne sadrži otrovne tvari te koristite staru četkicu za zube za teško dostupna mjesta.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije