LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Ni hladnoća vlasnicu ne može otjerati s ove romantične terase

Puno pažnje vlasnica je posvetila i podu koji vjerno imitira, iako je riječ o pločicama, prirodne materijale, prije svega drvo
07. listopada 2018. u 08:30 0 komentara 1470 prikaza
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Većini nas s dolaskom hladnijih dana život se posve preseli u zatvorene prostore. Vrtni i balkonski namještaj spremimo na sigurno i do proljeća na balkonu i terasi eventualno za sunčanijih dana sušimo rublje. No terasa u Dugom Selu uspješno odolijeva svim godišnjim dobima zahvaljujući entuzijazmu vlasnice koja se s puno truda i ljubavi brine o svakom detalju.

 | Autor : Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Prostrana terasa stana, koji je nedavno kupila, ponos je koji rado ističe među prijateljima koje često i ugošćuje u svojoj oazi na otvorenom. Na prostranoj terasi tako su, uz brojne biljke, mjesto pronašle i “lažne” škure, koje čine idealan kutak za ispijanje kave ili čaja te vrtna kućica koja cijelom prostoru daje romantičnu atmosferu kao u engleskim vrtovima.

 | Autor : Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Puno pažnje vlasnica je posvetila i podu koji vjerno imitira, iako je riječ o pločicama, prirodne materijale, prije svega drvo. Tu su i brojne sitnice koje, kako kaže vlasnica, svaka imaju svoju svrhu i mjesto.

 | Autor : Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Posebnu je pak pažnju posvetila rasvjeti koja ovu terasu čini još divnijom u sumrak. Ukrasne lampice, lampioni i svijeće tu su da stvore romantičnu atmosferu. Detalji koji pak privlače pažnju razne su kutijice i škrinje koje, osim za pohranu, služe i kako dodatna sjedala.

 | Autor : Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Kako vlasnica jako uživa u kreativnom stvaralaštvu, uređenju interijera, ali i u slikanju, na terasi se našlo i mjesta za slikarski štafelaj. Najljepši pak ukras ovoj osebujnoj terasi svakako je zelenilo koje je vlasnica s puno ljubavi uzgojila. Tijekom zime većina cvijeća i biljaka ići će na sigurno, dok će one koje mogu prezimiti na otvorenom, uz vlasničinu njegu, zaštićene čekati proljeće. Inače, središte terase rezervirano je za raskošni blagovaonički stol koji je omiljeno okupljalište vlasničinih gostiju, a posebna su atrakcija drveni, u bijelo obojeni sanduci za cvijeće koji sada imaju ulogu žardinijera te drvena instalacija na zidu koja služi kao lojtrica za ruže penjačice. Uz veliki stol tu je i manji metalni koji je nadopunjen bijelim modernim stolicama i omiljeno je vlasničino mjesto za ispijanje jutarnje kave na suncu, čak i tijekom hladnijih dana. Uz deblju dekicu, to je, kaže, poseban gušt

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.