Bez muke

Pranje zavjesa: protresite ih, složite, operite i mokre objesite

zavjese
Foto: Thinkstock
1/4
03.06.2015.
u 12:10

Većinu zavjesa možemo bez problema prati u perilici rublja, na odabranom programu. Važno je ih lijepo složiti, odabrati program za osjetljivo rublje i nakon pranja odmah objesiti

Zavjese protresite i složite pa tek tada stavite u perilicu. Odaberite program za osjetljivo rublje. Ako se bojite da će se nježna tkanina zavjesa oštetiti, možete ih složene staviti u jastučnicu pa tek onda u perilicu.

Ne pretjerujete s deterdžentom, najbolje je koristiti tekući, jer tako sprečavamo nastanak grudica od praška. Preporučljiva temperatura je 30 Celzijevih stupnjeva.

Foto: pixabay

Omekšivač nije potreban: u spremnik možete staviti pola šalice octa razrijeđenog u vodi ili nekoliko kapi eteričnog ulja. Odaberite program centrifugiranja s najnižim brojem okretaja.

Foto: pixabay

Nakon pranja zavjese odmah objesite. Na taj način će se osušiti okomito bez stvaranja nabora i tako se izbjegne glačanje.

Ostavite otvoren prozor. Zbog težine tkanine i zraka koji struji, zavjese će biti suhe za nekoliko minuta.

Foto: pixabay

Ako su zavjese od lana ili pamučne tkanine, nabore prekrijte vlažnom krpom i preko nje prijeđite vrućim glačalom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije