inspiracija

Neka vaš balkon postane prava mala gradska oaza ovog ljeta!

Lesnina
24.05.2022.
u 11:44

Detalji poput lampica, zanimljivih tegli za cvijeće, jastučića za sjedenje ili samo za ukras, kao i mnoge druge vrtne dekoracije uvijek su dobrodošle

Dok temperature sve više rastu i dani postaju sve duži, možemo i službeno reći da smo otvorili sezonu boravka na otvorenom. Kako vrijeme provedeno na otvorenom ne bi bilo samo rezervirano za prirodu, savršeni kutak i ugođaj možemo stvoriti i na vlastitom balkonu. Iako ovaj prostor često zna ostati neiskorišten, svega par koraka potrebno je kako bi balkon postao savršen ljetni kutak.

Kvadratura nikako ne bi trebala predstavljati ograničenje u stvaranju prave male gradske oaze. Važno je samo urediti prostor prema vlastitim životnim navikama i potrebama. Kada definiramo glavnu namjenu prostora, kreće odabir ključnih komada namještaja.

Foto: Lesnina

Ljubitelji kave će iskoristiti balkon za ispijanje njihovog omiljenog napitka. Sklopivi stol i stolice čine savršen balkonski set koji u potpunosti iskorištava prostor i lako se skladišti. Osim što je potrebno odabirati namještaj manjih dimenzija, pozicioniranjem istog uza zid ili ogradu postiže se prostranost. Romantični s dodatkom mozaika ili prirodni, drveni setovi u tren oka stvorit će kutak za dobar početak  dana.

Foto: Lesnina

Želimo li da balkon postane kutak za uživanje i odmor uz dobro štivo i čašu omiljenog pića, dodatkom ležaljke u dizajn postići ćemo željeno. Viseće fotelje ili one na stalku, predstavljaju zonu udobnosti za kojom će se svi boriti za par trenutaka više.

Foto: Lesnina

Detalji poput lampica, zanimljivih tegli za cvijeće, jastučića za sjedenje ili samo za ukras, kao i mnoge druge vrtne dekoracije uvijek su dobrodošle. No, bitno je pripaziti na količinu detalja jer puno detalja može rezultirati pretrpanošću. Manje je uvijek više!

Foto: Lesnina

Kako bi balkon postao prava mala oaza, mnoštvo zelenila odigrat će ključnu ulogu. Ograničeni prostorom, tegle s cvijećem mogu se postaviti i na zid. Vertikalni vrtovi i umjetne biljke, praktično su rješenje za male prostore dok pritom efektno izgledaju.

Foto: Lesnina

Kako bi i vaš balkon postao prava oaza usred gradske vreve potražite inspiraciju, ideje i savjete u svim Lesnina XXXL trgovinama i na webshopu

Foto: Lesnina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije