NA ZAGREBAČKOM VELESAJMU

Napokon: stiže novo, redizajnirano lice Ambijente

42. ambienta
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/9
12.10.2016.
u 15:30

Svečanim otvaranjem u četvrtak, 13. listopada počinje 43. izdanje poznatog međunarodnog sajma sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije

Ambienta, 43. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, održat će se od 13. do 16. listopada na Zagrebačkom velesajmu kao projekt Grada Zagreba i koji je prepoznao projekt od nacionalne važnosti za gospodarstvo Zagreba i Hrvatske.

Na 20 000 četvornih metara, u punih sedam paviljona (7A, 7, 8, 8A, 9, 11A, 10A) i 323 izlagača iz 25 zemalja, ove godine bit će prezentirana u redizajniranom obliku i to kroz tematske cjeline: AmbiDOM predstavlja sve vrste namještaja, parketa, vrata, prozora i dekora; AmbiPRO donosi materijale, opremu i strojeve; AmbiENERGO predstavlja drvo u energetici i AmbiDESIGN DISTRICT koji predstavlja novitete u industriji namještaja te nove trendove uređenja interijera.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Ambienta ove godine kroz priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i proizvodnji potvrđuje status najvažnijega poslovnog događaja drvne industrije u Hrvatskoj. Kroz proizvode primarne prerade i drvne građe, preko stolarije i podnih obloga do namještaja bit će predstavljene brojne mogućnosti korištenja drva kao potpuno prirodne i obnovljive sirovine.

HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA

U partnerskoj suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Udruženjem drvno-prerađivačke industrije, snagu i potencijale drvne industrije predstavit će najznačajniji domaći proizvođači kao što su Spin Valis, Contorte, Prima namještaj i drugi proizvođači i izvoznici; Pan Parket i PPS Galeković među najvećim su domaćim proizvođačima parketa i podova; Šerif export-import Glina i Cedar Kastav, značajni su u pilanskoj obradi i izvozu drvnih prerađevina te Spačva i DI Slavonija kao proizvođači furnira, prozora i vrata, parketa, a tu su i proizvođači peleta Šišarka, Drvenjača, Mundus Viridis...

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

DESIGN DISTRICT

Cjelina pod nazivom Design district održava se prema ugledu na svjetske sajmove na kojima su dizajnerski proizvodi odvojeni i posebno naglašeni, a na njoj će se pokazati ultimativna dostignuća domaćih renomiranih dizajnera u paviljonima 7 i 7a.

Moderna kretanja u uređenju interijera podrazumijevaju novosti i poboljšanja koji korisnicima oplemenjuju prostor, kreću se prema ekologiji i očuvanju životnog okoliša, te dozvoljavaju "izlete" u miješanju stilova s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad. Kao odgovor na to, izlagači će prikazati paletu proizvoda, od kojih je dio nagrađivan prestižnim svjetskim nagradama za dizajn, a sve u želji podizanja kvalitete života u prostorima u kojima se boravi.

Tako ćemo imati prilike vidjeti dizajnerske izloške iz područja namještaja, kuhinja, kupaonica, uredskog namještaja i namještaja za opremanje objekata, školskih i predškolskih objekata, rasvjete, zavjesa i ostalih proizvoda za unutrašnje uređenje koje će pokazati: A1 format, Admiral, Buba interijeri dizajn, Cedrus, Dizz Concept, Drvostil, Duplić i Duplić, Klizi, Era grupa, Galeković Design, Interijer Color, Javorović, Stolarija Knapić, Naprijed, Slavonija drvna industrija, Sven, tapetarija Franjić i Teding.

Novi koncepti i stremljenja svjetskih brendova kroz približavanje ekskluzivnih ambijenata, koji su sada dostupni i na hrvatskom tržištu, posjetiteljima sajma pružit će potpuni pregled ponude u industriji namještaja i pratećim industrijama uređenja interijera.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

KOLEKTIVNI NASTUP KINESKIH IZLAGAČA

Reprezentativan izložbeni program na 600 četvornih metara pokazat će i kolektivni nastup devetnaest kineskih izlagača u organizaciji Kineske komore za međunarodnu trgovinu, (CCOIC), Hebei. Izlagači iz Kine tako će u svom programu izložiti tepihe, namještaj za hotele, vrtni pribor, kućanski pribor, setovi za ručavanje, kuhinjski pribor, svijeće, staklene vaze, okvire za slike, ogledala, kućanski tekstil, keramika, namještaj, i dr.

HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA

Predstavit će na zajedničkom štandu u paviljonu 11A proizvode hrvatskih obrtnika iz područja izrade namještaja i masivnog namještaja, drvenih lampi, keramičkih proizvoda, drvenih igračaka, građevinske stolarije i mreža.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

VAŠ INTERIJER U 3D – STRUČNJACI SAVJETUJU

Tvrtka Qualis nudi posjetiteljima jedinstvenu pomoć u uređenju njihovih interijera i/ili prostora. Kroz jednostavan pristup, posjetiteljima Ambiente na praktičan način pokazat će kako uređenje i opremanje interijera može biti lagan posao. Kroz radionice, savjetovanja i prezentacije, posjetiteljima će na štandu u praksi pokazati kako je to prihvatljiv i ugodan proces. Demonstrirat će im njihov prostor koristeći sofisticirane tehnologije za izradu 3D modela te ih osvijestiti o posebnostima raznih oblika namještaja i materijala.

Od bogatog stručno pratećeg programa izdvajamo Konferenciju o drvno-prerađivačkoj industriji „Izgradimo smeđu magistralu“ u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Udruženja drvno-prerađivačke industrije i Zagrebačkog velesajma koja je na rasporedu u četvrtak, 13. listopada u 14.00 sati.

Uz snažan stručni program, brojne prostorne i zabavne atrakcije te brojne nagrade za posjetitelje od kojih izdvajamo kuhinju po odabiru u vrijednosti od 30000 kuna sponzora Prima namještaj d.o.o., svatko može pronaći inspiraciju i oplemeniti svoj dom.

Sajam će biti otvoren za posjetitelje u četvrtak od 10 d o19 sati, a u petak i subotu od 10 do 20 sati, a za ulaznicu za jednokratni posjet će biti potrebno izvojiti 30 kn, dok za stalnu ulazniczu ta sve dane sajma 60 kn. Učenici, studenti i umirovljenici kartu će moći nabaviti po cijeni od 20 kn.

>>Drvenu kućicu za odmor iz snova prije kupnje možete isprobati

Ključne riječi

Komentara 1

SW
swimm
08:28 14.10.2016.

Kolika je cijena karte za velesajam?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije