Domaći dizajn

U ovaj unikatan stan u Zadru poželjet ćete se teleportirati

Foto: CROFOTO
1/13
13.12.2019.
u 11:05

Vlasnik je kao dječak sanjao da će jednog dana postati kapetan, a sada svim kapetanima nudi luksuzan smještaj na početku ili na kraju avantura na moru

Kruno Lukenda, vlasnik, domaćin, ali i dizajner je apartmana CAPTAIN of Zadar Deluxe Suite od svega 32 metra kvadratna koji svojim gostima nudi boravak u luksuznom smještaju koji je kreiran za nezaboravno uživanje tik do morskih orgulja i pozdrava suncu, tvrdi.  

Apartman se iznajmljuje od 2016. godine, a na oglašivačkoj platformi nosi visoku ocjenu, čak 4,99 od maksimalnih 5. 

Apartman je dekoriran ključnim morskim detaljima u kombinaciji s izrazito bijelim prostorom koji u konačnici zaista izgleda poprilično luksuzno.

"Zadarski kapetan" dekoriran je kombiniranjem klasičnog luksuza i unikatnih, ručno rađenih detalja te uz posebno isticanje omiljenog simbola kapetana, sidra.  

I doista, sidro se proteže kroz čitav apartman i pojavljuje se na tekstilu, ali i na vratima. 

Foto: CROFOTO

Apartman na obali mora vrvi i drugim morskim detaljima te su u kupaonici postavljena tri okrugla prozora od zamagljenog stakla koji podsjećaju na prozore podmornice, a na zidu se, u ulozi vješalice, nalaze morske školjke

Kupaonica sadrži i kadu i walk in tuš, ali i ugradbenu televiziju ispod koje se nalazi ogromna otmjena komoda u crnoj boji, s čak dva umivaonika i velikim zrcalom. 

Osim specifične boje i izgleda, komoda je zanimljiva i jer je uvezena čak iz Pariza, a upravo je kupaonica onaj dio apartmana na koju je vlasnik Kruno izrazito ponosan.

Osim kupaonice, apartman čini i prostrana spavaća soba koje je od same kupaonice odvojena kliznim vratima od masivnog drveta, u smeđoj nijansi koja čitavom prostoru daje na toplini. 

Foto: CROFOTO

Namještaj apartmana rađen je ručno i većinom je izrađen od najkvalitetnijih hrvatskih materijala kakav je vrhunski domaći hrast ili mahagonij, tvrdi vlasnik koji navodi kako je i rasvjetna tijela dao raditi po mjeri. 

Tražio sam samo prirodne i ekskluzivne materijale, od kojih su recimo izrađeni kapetanski fenjeri, ručno rađeni u Njemačkoj, a luster je izrađen od murano stakla iz Italije, kazao je. 

Foto: CROFOTO

Zanimljivo je kako u vlasnik u jednom prostoru istaknuo čak nekoliko visećih rasvjetnih tijela, a tu su i ona zidna te ugradbena. Sam prostor, osim toga, dovoljno je izložen i prirodnoj svjetlosti zbog dva prozora koja se protežu od stropa do poda.  

"Za apartman je korištena isključivo satenska posteljina iz Hrvatske koja prekriva najbolji hrvatski krevet od eko kože s luksuznim domaćim madracem iz snova", tvrdi vlasnik. 

Prilikom uređenja, vlasnik je težio stvaranju jedninstvenog i neponovljivog prostora, a iako je sedmomjesečna renovacija koja je uzimala preko tisuću eura po kvadratu bila iznimno naporna, vlasnik je kreirao poseban prostor.   

Posebnim ga čini lokacija, ali i jedinstven dizajn, tišina, veliki prozori, visoki stropovi, ručno rađen namještaj, rasvjeta, ali i kupaonica. Tu je i kolekcija od većinom unikatnih ekskluzivnih detalja iz Hrvatske, Njemačke, Italije i Francuske, zaključuje. 

 Do ideje za uređenjem došao je razmišljajući od djetinjstvu i želji da će, kada odraste, biti kapetan koji će živjeti u starom gradu kraj mora, tvrdi. 

Foto: CROFOTO

"Kao povratnik iz Njemačke, ispunio sam taj san kreirajući luksuzan smještaj za sve kapetane. S ovim prostorom, nakon preko 20 godina rada u turizmu i nekretninama, napokon nudim nešto prepoznatljivo", rekao je. 

Deluxe Suite većinom iznajmljuju mlađi parovi iz Amerike i Južne Koreje, a gosti su često i stariji parovi iz Njemačke, Engleske, Francuske i drugih zemalja, a dolaze i poslovni ljudi te jahtaši koji tu započinju ili završavaju svoje avanture na moru.

Osim što svojim gostima nudi smještaj, Kruno dopušta i korištenje Chanel parfema za nju i njega, nudi hrvatska pića dobrodošlice uz botelju vina ponajboljeg lokalnog vinara te se trudi da osobno dočekuje sve svoje goste te ih upućuje na različite zadarske atrakcije i izlete.


 

Komentara 1

OL
@oldtownrooms
15:26 13.12.2019.

HVALA Matea za objavu...ako je netko zainteresiran za odmor u ovom luksuznom smještau tik do morskih orgulja - slobodno me kontaktirajte pod imenom @captainofzadar na instagramu...Vaš KRUNO ⚓

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije