LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Najljepši prozor u kvartu uz ove ukrase bit će baš vaš!

Vijenci i girlande neizostavne su božićne dekoracije, a za dekoriranje prozora možda moćete izraditi i one nešto personaliziranije verzije
04. prosinca 2019. u 06:00 0 komentara 880 prikaza
Foto: Shutterstock

Advent je počeo i nebrojeno je lampica ugledalo svjetlo dana na pročeljima zgrada. No, lampice nisu i ne moraju biti jedina prozorska dekoracija, a countryliving.com navodi nekoliko ideja kako dekorirati prozorska okna. 

Vijenac

Bilo da ih izrađujete sami ili kupujete gotove, zeleni vijenci odlična su prozorska dekoracija, a njihovo potavljanje je mnogobrojno

Na svoj prozor stoga postavite tri vijenca, horizontalno postavljena jedan iznad drugoga tako da čine liniju. S druge strane, kod postavljanja vijenca važna je traka koja se koristi za to, a dobra ideja su one u crvenoj ili drugim bojama Božića, no koristit se može i bilo koja dekorativna traka. Crvena je ipak najupečatljivija i odlično će odstupati od zelenila vijenca. 

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Za dom ispunjen divnim dekoracijama koje pritom odlično mirišu, odaberite vijenac ukrašen citrusima. Izraditi ga možete tako što ćete osušiti ploške citrusa kakva je naranča i umetnuti ih u svoj vijenac. No, pritom pripazite, prilikom dekoriranja prozora još uvijek želite moći vidjeti kroz taj isti prozor, a za to su odlični vijenci manjih dimenzija. 
 

Girlanda

Klasična božićna dekoracija može krasiti i vaše prozore, a izraditi je možete od eukaliptusa, hortenzija ili bilja po izboru. 

Dakako, girlanda će biti posebnija ukoliko je izrađena od davno zaprimljenih božićnih čestitki ili od onih koje tek planirate poslati. Dobar materijal za personaliziranu girlandu i slova su, a s pomoću njih možete istaknuti božićne želje ili nade.  

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock Dakako, i ovu dekoraciju možete izraditi sami koristeći sušene citruse, a njihova izrada je jednostavna. Naime, osušene ploške citrusa povežite u niz s pomoću konca i istaknite ih na svoj prozor. 

Božićno drvce 

Budući da u dekoriranje božićnog drvca ulažemo toliko truda i vremena, nije pošteno da ga vidi samo mali broj ljudi. No, osim što će izazvati divljenje prolaznika, božićno drvce položeno ispred prozora krasit će i sam prozor, a njegova ljepota najviše će doći do izražaja u noćnim satima kada će se same lampice odsijavati na prozoru. 

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Jednostavne dekoracije

Prozorske dekoracije ne moraju biti komplicirane da bi bile efektne. Tako su recimo dekoracije zvjezdolikog oblika odlična ideja, a pritom se poigrati možete njihovom veličinom i oblikom.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Papirnate pahuljice 

Prilikom izrade papirnatih pahuljica birati možete između oblika, ali i veličine istih. Ukoliko prozor dekorirate s manjim brojem pahuljica, dodajte i lampice, a ako ste pak toliko vješti da ste ih izradili dovoljno da prekrijete skoro čitav prozor, slobodni ste svijetu pokazati svoju kreativnost. 

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Vanjska i/ili unutarnja dekoracija

Dekoriranje prozora uključuje dekoriranje apsolutno svih dijelova prozora, pa tako je pritom dopušteno i dekoriranje prozorske klupice na koju možete istaknuti vaze sa zelenim biljem bogatih proporcija. Dakako, na prozor s vanjske strane možete istaknuti i vijenac ili pak girlandu. 

A prostor ispred prozora s unutarnje strane ukrasite s onim brojem dekoracija koje odgovaraju upravo vama jer prilikom božićnog dekoriranja nema ograničenja. 

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Čarobno Bajkovita božićna bajka cvjećarke Letizije u Varaždinu božićo cvijeće TRADICIJA Zeleni simboli Božića: božikovina, imela i božićni kaktus

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.