DIY ZONA

Mramorni efekt na teglicama za bilje

Why Don't You Make Me
18.07.2017.
u 08:00

Sve što trebate za ovaj kreativni projekt je teglica, plastična posuda, čačkalica i lak za nokte!

Ukrašavanje teglica za kućno bilje mnogima je zabavnije i kreativnije od samog uzgoja bilja. Dobrih ideja za dekoriranje prostora nikada nema dovoljno, stoga vam predstavljamo ideju s bloga Why Don't You Make Me kako sami kod kuće možete dobiti prošarani izgled teglice, tzv. mramorni efekt.

Sve što vam je potrebno su bijele teglice za billje (predlažemo malene - idealne za dekorativne sukulente), plastična posuda (koju ćete kasnije baciti), čačkalica i lak za nokte. Boju birajte prema ostatku prostora i javite nam svoj rezultat na Facebooku!

Teglice moraju biti potpuno čiste. Očistite s njih bilo kakvu prašinu, masnoću ili ljepilo od etikete. U plastičnu posudu ulijte toplu vodu. Ako ona bude prehladna, lak će se prebrzo stvrdnuti i nećete uspjeti. Također, voda ne bi smjela biti pretopla – neka bude nešto toplija od sobne temperature.

Foto: Why Don't You Make Me

Foto: Why Don't You Make Me

Prelijte lak za nokte po površini vode. Čačkalicom ili štapićem za ražnjiće kružnim pokretima razbijte naslage boje i prošarajte površinu vode.

Foto: Why Don't You Make Me

Teglicu primite s unutarnje strane tako da raširite prste i stisnete ih uza rubove. Zatim ju uronite u prošaranu vodu. Lak će se zalijepiti za stjenke teglice. Pažljivo i polako teglicu izvadite i ostavite neka se dobro osuši.

Foto: Why Don't You Make Me

Izlijte vodu prije novog pokušaja i cijeli postupak ponovite za novu teglicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije