EKSPLOZIJA SUNCA

Odagnajte monotoniju u domu žutim detaljima

žuti detalji u domu
Foto: Thinkstock
1/14
15.03.2015.
u 12:00

I najmanja sitnica u žutoj neće ostati nezamijećena u vašem domu jer to jednostavno nije svojstveno ovoj jarkoj i dinamičnoj boji.

Sa jarkim tonovima u domu, pa tako i žutom nikada nije dosadno, zar ne? Sve nijanse ove vrlo trendi boje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Usto, i namjanja sitnica u žutoj boji neće ostati nezamijećena jer to jednostavno nije svojstveno ovoj žarkoj i dinamičnoj boji.

Tek i jedna tegla s narcisima mijenja atmosferu u prostoriji. Prije nekoliko godina žuta je bila nezamisliva boja (naročito temeljnih elementata poput namještaja, tepiha, boja zidova..), a danas se sve veći broj odlučuje za nju. I to u prilično smjelim kombinacijama: s crnom, crvenom ili pak ružičastom.

Foto: pixabay

Žuta je poput prave proljetne interijerske injekcije: unosi optimizam, vedrinu i dinamiku u svaki prostor. No to nipošto ne znači da biste trebali obojati sve u žuto i k tome nabaviti namještaj i detalje u tim tonovima.

Sa žutom treba ipak biti oprezan, savjetuju dizajneri interijera. Kada je riječ o bojanju zidova u žuto - svi zidovi mogu biti obojani u toj boji, samo pazite da nijansa ne bude previše napadna. No ako se želite poigrati i naglasiti prostor nečim efektnim, onda je izvrsno da jedan ili još bolje dio zida obojate u žuto.

Foto: pixabay
.

Sve vrline žute najviše dolaze do izražaja u detaljima - i najprosječniji interijer i onaj koji vapi za adaptacijom bit će djelomično zakamufliran upravo detaljima u ovoj nijansi. Bilo to žuti zastori, ogledalo za žutim okvirom, žuta kutija na komodi, ukrasni jastučić na fotelji ili žute tegle na prozorskoj dasci. U zajedničkom prostoru dnevne sobe, kuhinje i blagovaonice žuti detalji mogu vješto zaokružiti stilsku cjelinu.

Foto: pixabay

Postoji niz boja koje se izvrsno kombiniraju sa žutom - od tamno do svijetlo plave, zelene i smeđe, bijele, narančaste, crne, petrolej plave, sive... Odvažite se na naizgled nemoguće kombinacije i vidjet ćete kako to može divno funkcionirati.

Također, žuta je dobrodošla u sve prostore, naročito one koji pate od nedostatka prirodnog svjetla ili skučenosti. Žuta boja će uvećati svaki prostor i dati mu svježinu. Ako ne znate što biste promijenili u svom domu, onda razmislite o žutoj. Jedino bude oprezni sa žutom u spavaćoj sobi, koja ipak traži smirenije tonove koje svakako možete naći i žutim nijansama.

>>Bojom do ugođaja: kako na nas djeluje žuta, crvena, zelena...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije