Predstavljamo projekt

Moderne kućice koje će izletištu dati novo ruho, ali i novu intimnost

kucica
Foto: studio geci
31.10.2016.
u 12:18

Smještajem najmanje četiri metra iznad tla omogućen je neusporedivo bolji pogled, a fasada poput ogledala reflektira šumu, no riječ je o sasvim novom materijalu

Na sjevernoistočnom dijelu Primorsko-goranske županije smjestila se općina Brod Moravice, a upravo je zelenilo Gorskog kotara bila idealno mjesto za lokaciju ove ni po čemu obične kućice kod koje se najviše ističe njezina fasada.

Spoj interijera i arhitekture

Glavna projektantica kuće je Edita Geci koja je ujedno je direktorica Studia Geci d.o.o. iz Zagreba. Studio Geci do sad poslije 11 godina i ima više od 200 izvedenih projekata, a njihov zaštitni znak je ono što je vidljivo i na ovom projektu - “total design“, odnosno integriranje arhitekture i interijere jer smatraju da se te dvije stvari ne mogu sagledati neovisno jedna o drugoj. Cijela kuća zamišljena je kao montažna te će se njezina proizvodnja završiti prije montaže.

Foto: studio geci

"Najveći izazov je statika, a nama je najzanimljivija fasada koja reflektira šumu i time ostvaruje nihilistički pristup prema formi kuće", rekla je projektantica. Fasada je reflektivna, no nije riječ o ogledalu, a o kojem se materijalu radi, doznat e se na završetku radova.

Foto: studio geci

"Nismo spremni otkriti materijal o kojem se radi jer smo proveli mjesece dok smo došli do pravog materijala koji će nam omogućiti refleksiju, a u istom trenu ostvariti ostale zahtjeve koje takva građevina mora imati", objašnjava Edita Geci.

Malo drugačije izletište

Osim što estetski vrlo dobro izgleda, fasada djeluje i kao opna preko koje se može apsorbirati energija. Ona je omotač koji “hrani“ kuću. Ovakav projekt nastao je zbog želje investitora da omogući smještajne jedinice u šumi pa je kuća smještena na vrlo zanimljivom dijelu, uzvisini s pogledom na rijeku Kupu.

Foto: studio geci

"Poznato planinarsko izletište i dalje će ostati takvo, ali će se pojaviti dodatne smještajne jedinice. Za ovaj projekt važna nam je kvaliteta šume i vrsta stabla jer o tome ovise mogućnosti izvedbe cijelog projekta", objašnjava.

Foto: studio geci

Iako je projekt tek u izgradnji, interijer je već definiran. "Kuće su suvremene pa će interijer biti sukladan. Imat će drvenu oblogu u interiju i kamin za prizemljr i galeriju, cijeli dojam kuće je zamišljen za ljude koji vole boraviti u dizajnerskim interijerima u svakoj prilici" rekla je Edita Geci te nadodala da će opremati kuću hrvatskim dizajnom, komadima koji su napravljeni isključivo za ovaj projekt. Budući da je kuća smještena minimalno četiri metra od terena, ispod nje se otvara zanimljiv dio koji omogućava boravak na otvorenom sa zaštitom od kiše ili jakog sunce.

"Sama kuća stvara zaštitu, a vanjska terasa na krovu zanimljiva je za boravak ljudi", zaključila je projektantica.

Komentara 1

TO
tomislavcop
00:03 09.11.2016.

Ovaj projekt već postoji, to je projekt arhitekata Tham & Videgård, Mirrorcube ili treehotel. Arhitektica ako nije dovoljno sposobna nebi se trebala kititi slavom drugih i krasti njihove projekte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije