LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Moderna pasivna kuća s bazenom u okolici Varaždina

Zagrebački studio Soda Arhitekti prihvatio se zadataka projekta obiteljske kuće od 253 četvorna metra s velikim vrtom i bazenom
07. siječnja 2019. u 07:00 3 komentara 10544 prikaza
pasivna kuća varaždin
Foto: SODA arhitekti
Pogledajte galeriju 1/10

Arhitektonski studio iz Zagreba, SODAarhitekti, na svojoj je web stranici predstavio projekt moderne i zanimljive kuće imena “Prst” koja bi uskoro trebala niknuti u okolici Varaždina, točnije u njegovu istočnom dijelu, u susjedstvu u kojem se nalaze obiteljske kuće.

U mirnom predgrađu ispunjenom tradicionalnom gradnjom, ova kuća ističe se svojim minimalističkim dizajnom kako u eksterijeru, tako i interijeru čija površina iznosi 252 četvorna metra. Okućnica - prednje i stražnje dvorište te bazen iznosi 730 četvornih metara.

pasivna kuća varaždin | Autor : SODA arhitekti Foto: SODA arhitekti

- Parcela je ravna, pravokutnog tlocrta izduljenog u smjeru istok- zapad. Kuća je smještena na sjeverni dio parcele. Oblikovno i funkcionalno je koncipirana iz dva volumena od kojih svaki ima pripadajući vrt - prizemni dnevni volumen orijentiran je na vanjski prostor na koti terena, a noćni dio ima svoj intimni vrt koji je formiran na krovu većeg dnevnog volumena - objašnjavaju arhitekti napominjući:

pasivna kuća varaždin | Autor : SODA arhitekti Foto: SODA arhitekti

- Glavni prostor dnevnog trakta prostire se i na natkrivenu loggiu, dok je noćni intimniji i zatvoreniji. Primarna orijentacija svih prostora je južna čime je omogućeno pasivno grijanje kuće zimi i jednostavna zaštita od sunca ljeti - zaključuju SODAarhitekti.

>>Nagrađivani projekt kuća na moru koja će vas ostaviti bez daha