sjajan interijer

Moderna kuća u industrijskom stilu ima fantastičan vertikalni vrt

Foto: Buro108
1/9
08.03.2023.
u 13:01

Osim drvenih panela, zidovi su oblagani i na još jedan zanimljiv način: zid u dnevnoj sobi je tapiserija u zelenoj boji koja stvara dojam modernog vertikalnog vrta

Raskošni dom od 370 četvornih metara u predgrađu glavnog grada Rusije projekt je moskovskog studija Buro 108. Zadatak arhitekata bio je osmisliti prostor za sredovječni bračni par koji voli moderni dizajn i minimalizam, ali i luksuz.

Foto: Buro108

kao i financije bile su dovoljno velike da se mogu ostvariti sve njihove želje te osim dvije etaže u kojima se stanuje napraviti u suterenu kuće i dodatni zabavno-sportski sadržaji poput sobe za vježbanje tj. mini teretane, saune te sale za bilijar koja ima i šank za druženje. U tom prostoru nalaze se i odijeljeni praktični sadržaji: kotlovnica i soba za rublje te ostava.

Foto: Buro108

Na prizemnoj etaži smještena je prekrasna dnevna zona s pogledom na šumu kojom je okružena kuća. Zona se sastoji od prostrane kuhinje, dnevnog boravka te blagovanja. Usto, prizemni prostor ima i kutak za opuštanje, svojevrsni mini zen zimski vrt sa zasađenim biljem i mjestom za sjedenje.

Foto: Buro108

Arhitekti su tako projektirali dnevni boravak da je, osim što zahvaljujući velikim staklenim stijenama gleda na prekrasnu prirodu, povezan i sa spomenutim modernim zimskim vrtom i galerijom na prvoj etaži.

Foto: Buro108

Sjedeći u boravku pogled se naime pruža i na zimski vrt odijeljen transparentnom bijelom staklenom ciglom te na galeriju na kojoj se nalazi još jedan manj kutak za druženje te radna soba ispunjena umjetničkim slikama.

Foto: Buro108

U kući prevladavaju minimalistički stil i neutralne boje – sivač i crna utopljene prirodnim drvetom od kojeg su načinjeni podovi te obloženi dijelovi spuštenih stropova i zidovi. Ti zidni paneli sastavljeni su od prethodno izrađenih komada drvenih ploča koje sada čine umjetnički paneld, a ne samo zidnu oblogu.

Foto: Buro108

Osim drvenih panela, zidovi su oblagani i na još jedan zanimljiv način: zid u dnevnoj sobi je tapiserija u zelenoj boji koja stvara dojam modernog vertikalnog vrta.

1/13

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije