Svijet interijera

Moderan i dinamičan studentski stan gotov u samo 10 dana

stan
Tomislav Miletić/Pixsell
09.07.2019.
u 06:20

Dnevni boravak ovog šarmantnog stana praktično je podijeljen na tri zone; za rad, odmor i blagovanje

Prugice na zidu i stolcima, sivo-plava boja u kombinaciji s bijelom te prirodni materijali pokazali su se kao pravi izbor za uređenje stana od 55 kvadrata u zapadnom dijelu Zagreba. Vlasnici stana, Katica i Josip Jamičić, htjeli su za sina i kćer koji studiraju u Zagrebu urediti šarmantan, ali dinamičan prostor prilagođen njihovim potrebama. Novo ruho u stanu starom desetak godina dobile su sve prostorije osim kupaonice, a cilj je bio maksimalno iskoristiti svaki centimetar površine stana, ali bez prevelikih financijskih ulaganja.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Tri zone u dnevnom boravku

– To smo i uspjeli. Dnevni boravak podijelili smo na tri zone: zonu za rad, zonu za opuštanje i zonu za blagovanje s obzirom na to da nema odvojene blagovaonice. U zoni za odmor smještena je kutna garnitura na razvlačenje koja se pretvara u krevet kad za vikend dolazimo u posjet našim studentima – ističu vlasnici.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Tamna sivo-plava djeluje opuštajuće, ali je i izrazito elegantna boja koju posebno vole mladi. Na prijedlog dizajnerice interijera Ankice Juričević svi su se složili da je upravo ova kombinacija boja idealna.

– Kad se uzme u obzir cjelokupan vizualni dojam prostora, čini se da u stanu prevladavaju neutralni tonovi boja unatoč tamnoplavom tonu. Na jednom zidu poigrali smo se prugicama te je prostor tako postao dinamičniji. Vlasnica stana voli prirodne materijale pa sam za prozore odabrala lanene zavjese koje se po potrebi mogu pomicati – objašnjava Ankica Juričević.

Pečat cijelom stanu daju, naravno, detalji; skulptura od bronce koja je stigla iz Indije, velika crno-bijela fotografija New Yorka na zidu u dnevnom boravku, razne biljke te drvena ptica na prozoru.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Brzo i efektno uređenje

– Kuhinja je klasična bijela te kupljena u Ikei i složena po mjeri kao i većina namještaja u stanu. Iako nije površinski velika, dobro je iskorištena, ima sve potrebne uređaje i dovoljno radne površine što je važno s obzirom na to da naši studenti vole kuhati. Radna ploča u kuhinji je od prirodnog drveta što kuhinju vizualno čini toplijom, kao i rasvjeta unutar staklenih visećih ormarića – kažu vlasnici stana, koji su i spavaću sobu maksimalno iskoristili.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

U nju su smještena dva kreveta s noćnim ormarićima i veliki ormari za odlaganje stvari, a iz spavaće sobe baš kao i iz dnevnog boravka može se izaći na terasu.

– Stan je uređen u vrlo kratkom roku od samo desetak dana s obzirom na to da je sav namještaj bio odmah na raspolaganju u dućanima i da se nije čekala nikakva narudžba – objašnjava Ankica Juričević.

Komentara 1

SC
schwertransport
09:18 12.03.2017.

ne kuzim zasto je moja zena dobila odkaz jer je odpisivale meso kojemu je isteko rok trajanja u poznatom hr trgovackom lancu prije nego ga je stavila uopce pec otvoreno joj je sefica rekla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije