Jednostavne linije

Moderan, ali ipak topao momački stan

stan
Foto: Mirjana Mikulec
1/8
28.03.2014.
u 13:40

Stan je uređen prema kriterijima samca, no ipak fleksibilan da se prenamijeni promjenom životnog stila

Predstavljamo vam stan u Zagrebu od 85 kvadrata koji je namijenjen mlađem muškarcu koji zasad uživa u svom momačkom životu. Trosoban stan je uređen prema kriterijima samca, ali ipak dovoljno fleksibilan da se jednostavno može prenamijeniti promjenom životnog stila.

Prostor je podijeljen na dnevni i spavaći dio, i to centralnom jezgrom sa sanitarijama i gospodarstvom. Ulazni prostor u stan smješten je centralno i u tom središnjem prostoru smješteni su kupaonica, WC i kuhinja. Lijevo od ulaza nalazi se prostrani dnevni boravak s blagovaonicom i u nastavku kuhinja. S druge strane zida smješten je toalet u koji se ulazi iz ulaznog dijela i služi za goste, te kupaonica u koju se ulazi iz spavaćeg dijela. Spavaći dio prvo otvara radna soba koja je od hodnika fleksibilno odvojena kliznim staklenim vratima. Na taj način radna soba može biti potpuno odvojena, a opet u slučaju kad su vrata otvorena integrirana u prostor hodnika.

Foto: Mirjana Mikulec

Izolirana soba

Uz radnu sobu nastavlja se spavaća soba s garderobom, također zasebni dio odvojen kliznom staklenom stijenom vizualno i zvučno izoliran od ostalog stana, što je za spavaću prostornu jedinicu idealno.

Prema želji klijenta, po cijelom je stanu kombinirana neutralna paleta. Za bijelu kuhinju se klijent odlučio zbog lakog održavanja i prozračnosti a monotonost smo razbili bojom u detaljima te visećim elementom u tonu svijetlog drva. Blagovaonica, koja je dio prostora dnevnog boravka, sastoji se od bijelog stola i bijelih Eames stolaca, dok su blagovaonska garnitura i tepih u sivo-bež tonovima. Investitor je želio tamnu boju poda pa smo izabrali wenge parket.

Foto: Mirjana Mikulec

Izbor tamnog parketa u prostoru pretvara pod u dominantnu površinu pa smo izbor namještaja ograničili na neutralnu i svjetliju paletu. Da razigramo sivo-bež interijer ubacili smo Le Corbuisierovu dugu fotelju (chaise longue) u kravljoj koži koja svojim ovalnim linijama čini prostor još elegantnijim ali istodobno uzorkom povezuje tamnosmeđi pod i sivkasto-smećkasti namještaj.

Zid nasuprot sjedaće garniture podijeljen je na TV zid i kameni zid s kaminom. Dok je kameni zid jednoličan, neutralan i u bijeloj boji, na njega se nastavlja zid u sivo-plavoj boji s drvenim policama koje uokviruju televizor. Kamin na bioetanol ima otvoreno ložište u crnoj boji koja je u kontrastu sa svijetlosivim lomljenim kamenom. Za pojačani efekt kontrasta dodana je indirektna rasvjeta na spoju zida i kamene obloge.

Foto: Mirjana Mikulec

Spavaći dio stana odijeljen je staklenom stijenom kako bi se sačuvao intimni prostor spavaće sobe.

Siva, plava i bež

Boje spavaće sobe prate ostali stan. Zid iza kreveta obložen je sivo-plavom tapetom, a krevet je presvučen neutralnom sivo-bež tkaninom kao kontrast tamnom zidu.

Foto: Mirjana Mikulec

U kombinaciji s čupavim svijetlim tepisima i jednostavnim noćnim ormarićima postigli smo jednostavnu i elegantnu kompoziciju spavaćeg prostora.

Uz spavaći i radni dio te na samom ulazu smještene su sanitarije, u kojima prevladavaju pješčani tonovi. Jednostavne pločice velikog formata položene su na podu i tri zida, dok su u tušu, koji je u razini poda, mozaik pločice u sličnom pješčanom tonu. Gostinjski je WC uređen u istom stilu.

Foto: Mirjana Mikulec

Ključne riječi

Komentara 3

SB
sbastard
17:15 28.03.2014.

Trosoban moderan stan od 85 kvadrata za samca?? Jel mi živimo u istoj državi? A stan je hladan ko srce bugarske kurve, više lići na stomatološku ordinaciju ili odvjetnički ured nego na topao dom..

ST
Startrack
15:43 28.03.2014.

Ja radim uglavnom unutrasnje uredjenje kao majstor u Americi. Mi kazemo trim carpenter tako da imam neke ideje. Meni je navrh glave ovaj minimalisticki stil. Onaj koje ovo uredio je odlican arhitekt i stvarno je izvukao dobar izgled al generalnolno svi skupa su dosadili i bogu i narodu s minimalizmom. Minimalizam je kad pokusas od plasticnog stola i plasticne stolice napravit luksuzan izgled. Pa i ovaj arhitekt je sve povukao sa ovom stolicom ispred televizije koja je sve samo nije jeftina, tako i da nije bas minimalisticki.

Avatar cannabinoid
cannabinoid
16:35 28.03.2014.

sve 5 osim naslonjaca u dnevnom boravku po meni. odlicna ideja kad budem mijenjao laminat. dosadile su mi svjetlje varijante.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije