novo u gradu

Mjesto koje podjednako osvaja interijerom i autentičnom pizzom

Bojan Zibar
13.04.2023.
u 11:08

Stilski ugodno uređen prostor potpisuje tim koji je zaslužen i za uređenje svih Mime's restorana, no ovaj put pod vodstvom ing. građevine Katarine Krijan i Ivane Kovač te pod budnim okom vlasnika Josipa Kovača

U Petrinjskoj ulici, koja se već profilirala kao ulica atraktivnih restorana, otvorena je nova pizzeria Mime’s. Uz toplu atmosferu i omamljujuće mirise autentičnih talijanskih sastojaka koji pune prostore pizzerie, moguće je već pri samom ulasku osjetiti dašak Italije.

Foto: Bojan Zibar

Ono po čemu se Mime's pizzeria ističe jest način pripreme tijesta koje je zapravo kombinacija tradicionalne napolitane i romane. Ideja o takvoj kombinaciji tijesta rodila se iz želje da se ponudi nova vrsta laganije pizze koja je tanka poput romane, ali zadržava punoću okusa koju inače nudi napolitana. Brašno, kao i svi ostali sastojci, uvozi se iz Italije. Vrsta brašna koja se koristi za pizze zove se zero zero, što rezultira tijestom koje je tanje i hrskavije. Tijesto se prije korištenja pušta da odleži i tek nakon fermentacije, ono je spremno za pripremu. Pizze poput ove, sve se češće mogu pronaći u najpoznatijim talijanskim tratorijama i pizzeriama.

Foto: Bojan Zibar

Osim klasičnih pizza poput Margherite i Capricciose, u ponudi se nalaze i gourmet pizze s nešto drugačijim sastojcima kao što su pistacio, avokado, kruška, dimljeni losos ili Stracciatela di burrata. Koristeći raznovrsne sastojke, ove pizze od ostalih se ne razlikuju samo izgledom, već i okusom, a kako bi se postigao vjerodostojan talijanski okus i miris za pripremu jela upotrebljavaju se samo najkvalitetnije i najpoznatije talijanske delicije. Osim u pizzama, ovdje možete uživati u salatama i sendvičima od pizza kruha i najfinije talijanske mortadele. Salata od dimljemog lososa sa mladim špinatom, rotkvicom,,riccota sirom,avokadom i kaparama,  te salata Mozzarela di bufalala impanata sa  Rajskom rajčicom, rikolom, pestom od bosiljka i pinjola i pržena mocarela u panco mrvicama zadovoljiti će i najistančanija nepca.

Foto: Bojan Zibar

Stilski ugodno uređen prostor potpisuje tim koji je zaslužen i za uređenje svih Mime's restorana, no ovaj put pod vodstvom ing. građevine Katarine Krijan i Ivane Kovač te pod budnim okom vlasnika Josipa Kovača.

Foto: Bojan Zibar

Ako vas put dovede u ovu pizzeriu, preporuka chefa kuhinje je da svakako probate pizzu Mime's na kojoj se nalaze kruška i Gorgonzola dolce. Posebnost ove pizze leži u njenom „umami“ okusu koji nastaje kao rezultat mješavine savršenog omjera četiri glavna okusa – slatkoće, gorčine, kiselosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije