LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Mirjana Mikulec uredila je divan trosoban stan u Zagrebu

Kuhinja i blagovaonica dio su velikog otvorenog prostora (open space), a dijeli ih samo šank koji je rađen po mjeri. Klupica za čitanje vlasnicima je omiljeno mjesto u stanu na kojem se rado opuštaju
11. prosinca 2018. u 08:30 2 komentara 10349 prikaza
Foto: Darko Mihalić
Pogledajte galeriju 1/7

Prostrani trosobni stan u zagrebačkoj novogradnji savršen je primjer kako klasika može biti sjajno kombinirana s elementima modernog stila, a cijeli prostor istovremeno odisati elegancijom, profinjenošću i funkcionalnošću. Da bi to postigli i da bi se prostor što bolje iskoristio, vlasnici, mladi bračni par s djetetom, angažirali su studio Mirjana Mikulec interijeri.

 | Autor : Darko Mihalić Foto: Darko Mihalić

Dizajnerica je sa svojim timom krenula u projektiranje prostora nastojeći zadovoljiti i zahtjeve klijenata. Oni su se prije svega odnosili da stil uređenja koji je išao u smjeru klasike, zatim kutak za čitanje u dnevnoj sobi te šank koji će dijeliti kuhinju od dijela za blagovanje i parket umjesto keramike na podu kuhinje. Osim toga, željeli su topao, ugodan i stilski skladan ali nenametljiv dom.

 | Autor : Darko Mihalić Foto: Darko Mihalić

Dizajnerici je posao bio olakšan činjenicom da je riječ o novogradnji te nije trebalo intervenirati rušenjem zidova i preinakama u tlocrtu. Druga je prednost stana njegova prostornost, a treća što svaka prostorija ima velike otvore te dovoljno prirodne svjetlosti. Ulaskom u stan prolazimo kroz privatnu zonu sa spavaćim sobama te nas uski hodnik vodi do dnevne zone kojom dominiraju neutralni tonovi bijele i sive, oplemenjeni drvenom podnom oblogom. Iz prostrane dnevne sobe odvojenim vratima ulazi se blagovaonicu i kuhinju koje su povezani prostor, odijeljen tek šankom.

 | Autor : Darko Mihalić Foto: Darko Mihalić

Dnevna soba je, zahvaljujući ugradbenim ormarima, dobila dovoljno prostora za skladištenje, ali i kutak za čitanje u obliku čarobne male klupice pokraj prozora te polica za odlaganje knjiga. Klasični elementi – štukature na zidovima, uramljena ogledala, kamin i kutak za sjedenje savršeno se nadopunjuju s modernim detaljima poput crnog metalnog klub-stolića, bijele podne lampe i tepiha s geometrijskim uzorkom. Dojam romantike pojačava tapeta s cvjetnim uzorkom, dok je dječja spavaća soba za trogodišnjakinju pravo malo veselo carstvo u pastelnim ružičastim i plavim tonovima.

 | Autor : Darko Mihalić Foto: Darko Mihalić

Vlasnike je osvojila ideja dizajnera da kreiraju ormare po mjeri neobičnih fronti u obliku krovova, koji su postali zaštitni znak ove sobe. Ormari su usto vrlo praktični i svaki centimetar iskorišten je za odlaganje odjeće, igračaka i ostalih sitnica. Prostrana spavaća soba vrlo je elegantna, u nježnim tonovima s dominantnom tapetom zanimljiva uzorka i zlatnim detaljima.

  • Avatar R2D2
    R2D2:

    Vrlo prosječno. I zapravo ne znam tko Mirjanu Mikulec doživljava kao dizajnericu.

  • Avatar zea
    zea:

    Gledam posljednjih mjeseci kabelske (američke) dokumentarne serije o uređenju i kupovini stanova i kuća. Ameri padaju u trans kad vide te 'štukature'...Sad odjednom i kod nas donose 'dah elegancije'😋😋😋😋. Ne znam da li M.M. prati te emisije ili njezini klijenti.