INSPIRIRANI PRIRODOM

Veličanstveni stolovi čiji će vas maštoviti dizajn ostaviti bez daha

neobični stolovi
Foto: Alan Tansey
1/8
18.03.2015.
u 15:45

Zbog originalnog izgleda ove prekrasne komade mnogi smatraju više od uporabnog produkt dizajna

Priroda je vječiti izvor inspiracije svim kreativcima, o čemu svjedoče i ovi dizajnerski stolovi za blagovanje i druženje.

Ljubav prema drvetu, moru, rijekama, zelenilu i drveću urodila je prekasnim primjercima uporabnog produkt dizajna koji nećete samo tako zaboraviti.

Foto: duffylondon.com

Londonski dizajnerski studio Duffy osmislio je kolekciju stolova Abyss (bezdan) i svojim izgledom asocira na geološki presjek morskih dubina. Stol poput geološke karte sastoji se od dva dijela: plavi umetnuti dio koji simbolizira more rađen je od pleksiglasa, a postolje od drveta.

Foto: johnhoushmand.com
Kreativna opsesija američkog dizajnera Johna Houshmanda drvom kao materijalom rezultirala je ovim originalnim komadom nazvanim Item Nº 0273. Riječ je o stolu za blagovaonicu koji dolazi u nekoliko dimenzija.

Osim drva odnosno debla koje se proteže dužinom cijeloga stola, ovaj minimalistički rad Johna Houshmanda je rađen i od čelika obojenog u crno te debelog stakla.

Foto: Robert Demo

Dizajner iz Minneapolisa John Foster kreirao je veličanstveni stakleni klub stolić Sparkle, koji očarava svojim bojama i sjajem za koji gosti teško odoljeti, a da ga ne fotografiraju mobitelom. Tajna je u svjetlosti koju reflektiraju obojeni komadi stakla – oni su ovdje dekorativni, ali i funkcionalni element jer služe i kao nožice stolića. Stol je istovremeno mjesto za posluživanje, ali i umjetnička skulptura.

Foto: Alan Tansey

Kao što mu i sam ime govori, stol picNYC Haiko Cornelissen arhitektonskog studija namijenjen je za slobodno vrijeme i uživanje na otvorenom. Njegovi tvorci namijenili su ga urbanim otvorenim prostorima gdje nedostaje zelenila i prirodnog ambijenta. U aluminijski okvir smjestila se prava trava.

Ne brinite se, stol ima kamenje i sistem za odvodnju, tako da "zeleni stolnjak" možete bezbrižno zalijevati svaki dan. A za redovito košenje, nabavite električne škare.

Foto: gregklassen.com

Ručno rađeni stolovi River (rijeka) ono su po čemu je postao poznat američki dizajner Greg Klassen. Njegovi elegantni i upečatljivi stolovi rađeni su od javora, bojenog čelika i plavoga kaljenog stakla. Sve plohe dizajner sam obrađuje te drvene površine nakon oblikovanja lakira mat lakom.

Greg Klassen River Table

>>Za nove profesionalce i studente: 'work-in-motion' radni stolovi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije