Naslovnica Interijeri Dom iz snova

S malo novca do velikog make overa

Nova vlasnica željela je stvoriti dojam veće prostornosti u stanu te uvesti radni kutak, ali uz što manje financijske izdatke
06. listopada 2017. u 08:30 1 komentara 4518 prikaza
stan niskobubudžetni prag
Foto: Stagpads
Pogledajte galeriju 1/9

Češki dizajnerski studio Stagpads uz minimalna je financijska sredstva, što je i bio jedan od uvjeta nove vlasnice, mlade djevojke, obnovio mali dvosobni stan od 45 četvornih metara u centru Praga.

Dodatni uvjet vlasnika bio je ukloniti stol za blagovanje u kuhinji kako bi se dobilo više prostora odnosno iznaći neko novo rješenje te stvoriti mjesto za radni kutak na kojem bi vlasnica mogla raditi na računalu te držati račune i ostalu dokumentaciju.

stan niskobubudžetni prag | Autor : Stagpads Foto: Stagpads

Dizajneri su umjesto stola stavili u kuhinju šank – na postojeće elemente samo su nastavili šank napravljen kod stolara od istog materijala i boje. Umjesto klasičnih stolaca nabavljeni su sklopivi stolci koji se po potrebi mogu maknuti.

stan niskobubudžetni prag | Autor : Stagpads Foto: Stagpads

Osim novog šanka, od većih zahvata poduzeto je bojanje cijelog stana što je otvorilo prostor, a naročito nijanse plave u spavaćoj sobi te jarka žuta boja na ulaznim vratima. Žuta se tematski dalje provlači kroz cijeli interijer, kojim inače dominira vječni klasik crno-bijele.

stan niskobubudžetni prag | Autor : Stagpads Foto: Stagpads

Radi kutak smjestili su spavaću sobu budući da u njoj ima više prostora nego u dnevnoj sobi, te su uz stol stavili i policu s knjigama. Taj komad namještaja do sada je bio u dnevnoj sobi, a njegova veličina i crna boja zagušivale su prostor i činile ga manjim nego što jest.

stan niskobubudžetni prag | Autor : Stagpads Foto: Stagpads

Ideja zelenila u svakom kutku stana (pa čak i kupaonici) donijela je svježinu i dinamiku te stvorila dojam jednostavnosti i prostornosti.

>>Vila s bazenom: energetska učinkovitost i luksuz su itekako spojivi

  • Avatar reference
    reference:

    Povoljan, ali efektan make over malog dvosobnog stana.....make over, ahahahaaa koji mali iskompleksirani narod, pa niste vi anglosaxonci nego balkanci, zar ne moze preuredjenje malog dvosobnog stana. ahahaaa e jadnici jadni iskompleksirani.