BATHSPHERE

Kada za hedoniste: gigantska staklena lopta koja simulira kišu

bathsphere
Foto: alexanderzhukovsky.com
1/2
02.11.2015.
u 08:30

Ruski dizajner Aleksander Žukovski osmislio je sve samo ne običnu kadu, koja prije svega podsjeća na gigantski mjehurić od sapunice

Ponekad, kao i u ovom slučaju, produkt dizajn koji prije svega ima uporabnu svrhu svojim oblikom ili pak bojama djeluje kao ostvarenje nekoga našeg dječjeg sna ili oživljavanje igračaka, likova ili predmeta s kojima smo se družili u svojim najranijim danima.

Tako nas Bathsphere podsjeća na mjehurić od sapunice (doduše, ovdje u gigantskom izdanju) koji smo ispuhivali uz pomoć rastvora detergenta i malenog štapića sa otvorom na vrhu ili pak na ljuljačku koja je bila ovješena na drvo.

Ruski dizajner Aleksander Žukovski svoja je sjećanja na djetinjstvo pretočio u veliku modernu staklenu kuglu obješenu o strop koja služi kao kada i koja zbog svoje veličine treba malo veću kupaonicu od onih koje imamo u svojim domovima.

Foto: alexanderzhukovsky.com

No, Bathspehere nije samo obična kada koju napunimo vodom i u kojoj se opuštamo nakon napornog dana ostavljajusći stres i brige iza sebe, nego ima i mnoge dodatne funkcije: posebni mehanizmi omogućujiu da kada simulira kišu, mijenja temeperaturu po želji, regulira količinu vlage, jačinu svjetlosti, donosi različite zvukove i mirise.

Svi ti specijalni dodaci zamišljeni su kao elementi koji pridonose većem opuštanju i rasterećenju te korisnik može stvarati vrstu raspoloženja kakva mu u tome trenutku odgovara. Staklo od kojeg je napravljena kugla pridonosi osjećaju bestežinskog stanja. Kupaonica s ovakvom kadom postaje neka vrsta membrane između vreve modernog svijeta i smirenost vlastitog doma.

>>Jeste li znali da cigle u vašem domu mogu biti od soli?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije