U STROGOM CENTRU ZAGREBA

Lijeganje uz koncerte na Strossu, buđenje uz pogled na uspinjaču

slike stan zagreb
Foto: Dag Oršić
1/12
20.01.2016.
u 10:05

Divan ženski jednoipolsoban stan od 55 četvornih metara u Ilici oduševljava šarmom i dobro izvedenim skandinavskim stilom

Interijer od 55 m2 i terasa od 26 čine divnu žensku oazu u centru Zagreba koja je svojim šarmom i uređenjem više nego dostojna stockholmskih interijera koji nas najčešće oduševljavaju. A upravo je skandinavski stil bio glavna misao vodilja vlasnici Manueli kada je prije šest godina kupila i počela uređivati svoj budući dom.

Od starinskog, zidovima pretrpanog stana na petom katu zgrade iz 1936. godine, temeljitom adaptacijom koja je trajala šest mjeseci realizirala je stan po svojoj mjeri i to s “generalijama” ravnima dobitku na lutriji.

Foto: Dag Oršić

– Isprva mi se činilo nemogućim da ću pronaći stan u samom centru grada, u pješačkoj zoni, s dizalom, parkirališnim mjestom i terasom, no nasreću sve sam to uspjela naći! Iako mu je trebala temeljita obnova, čim sam ušla u prostor vidjela sam njegov golem potencijal i zaljubila se – kaže vlasnica.

Foto: Dag Oršić

Htjela je svijetao stan, uređen u neutralnim tonovima i prirodnim materijalima, s čistim linijama i bez previše namještaja koji bi ga zatrpao. S obzirom na to da je željela što više dobiti na prostranosti, odlučila se za gotovo potpunu “open space” varijantu u kojoj je čak i spavaća soba dio tog povezanog interijera. Ona je možda i najzanimljivije rješenje.

Riječ je zapravo o urbanoj varijanti spavaonice, o visokom krevetu koji je integriran u nišu između dva zida koji ga taman dovoljno zaklanjaju, a opet omogućavaju pogled prema van kroz prostrane balkonske staklene stijene.

– Krevet je, naravno, izrađen po mjeri, a osim njega, to je još i kuhinja. Ostatak namještaja kupljen je, i to mahom u domaćim trgovinama, poput Prostorije. Najbolje rješenje za garderobu bilo je smjestiti je u prostorijicu koja je nekad služila kao dječja soba – objašnjava Manuela.

Foto: Dag Oršić

Neprocjenjiv pogled
No, unatoč toj pomalo neplanskoj “walk-in” garderobi koja je patnja mnogih žena, kao svoj omiljeni dio stana ističe terasu. I to pomalo s dozom sjete i nostalgije jer zbog nekih novih životnih želja i planova svoje djevojačko gnijezdo sada stavlja na prodaju.

– Najviše će mi nedostajati terasa koja je bila idealno mjesto za ljetna druženja s velikim društvom. Neprocjenjivo je bilo odavde uživo slušati koncerte s Ljeta na Strossu ili pak ujutro baciti pogled i već iz kreveta vidjeti divan Gornji grad, kulu Lotrščak, uspinjaču, Klovićeve dvore...

Foto: Dag Oršić

>>Ženski stan u Zagrebu sa sjajnim rješenjima za skladištenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije