LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Promjena koja oduzima dah - starinski stan s puno modernih elemenata

Novi vlasnici nisu željeli mijenjati kružnu koncepciju svog novog stana nego su ostavili da glavne sobe budu povezane velikim vratima umjesto hodnikom
14. srpnja 2019. u 07:00 1 komentara 6014 prikaza
stan za mladu obitelj
Foto: Image box
Pogledajte galeriju 1/20

Tročlana obitelj useljenjem u novi stan poželjela je u njega unijeti neke ideje koje nije uspjela u svome prijašnjem domu – što zbog manjka kvadrata, što zbog drugačijeg rasporeda, ali i činjenice da su podne obloge bile laminat.

Naime, zaštitni znak njihova novog trosobnog stana postali su bijeli podovi. Drveni seljački pod odnosno grede posložene jedna do druge bile su idealne da se na njima napravi ono što s laminatima nije moguće, a to je novi sloj boje i brušenje, da izgleda pohabano.

stan za mladu obitelj | Autor : Image box Foto: Image box

Dojam otrcanih, istrošenih podova trenutno je veliki hit u uređenju interijera, a ostatak uređenja u skandinavskom i shabby chic stilu samo je zaokružio cijelu priču i pretvorio ovaj dom u skladnu cjelinu koja osvaja šarmom, vedrinom i prozračnošću.

stan za mladu obitelj | Autor : Image box Foto: Image box

Novi, veći prostor omogućio je i veliku kuhinju što je bio san vlasnice, koja je željela kuhinju koja će je podsjećati na one seoske, u kojima se nekoć odvijao sav društveni život jedne obitelji. I danas je kuhinja centar svakoga doma, ali prvo mjesto svakako dijeli s dnevnim boravkom.

stan za mladu obitelj | Autor : Image box Foto: Image box

Ovaj stan nudio je mogućnost povezivanja tih dvaju prostora u jedinstvenu cjelinu i to rušenjem dvije trećine zida koji je dijelio dvije sobe. Jedna od njih i prije je bila dnevni boravak, a druga je doživjela prenamjenu iz spavaće u kuhinju.

stan za mladu obitelj | Autor : Image box Foto: Image box

Glavna roditeljska spavaonica također je povezana s dnevnom zonom u jedan prostor kada se otvore velika dvokrilna vrata koja ju dijele od kuhinje. Vlasnici su htjeli zadržati ovakav tlocrtni raspored koji imaju starinski stanovi, jer im se jako svidio.

Tako je ujedno stilska priča koja je okrenuta prema prošlosti i vintageu, povezana s koncepcijom prostora koja više nije prisutna u suvremenim stanovima. Jedino je dječja soba zasebna prostorija u koju se ulazi ravno iz malog hodnika.

stan za mladu obitelj | Autor : Image box Foto: Image box

Još jedna prostorna posebnost ovoga stana od 80 četvornih metara jest činjenica da se nalazi na prvom katu, ali se u njega ulazi iz prizemlja, odmah s ulice, kao da je riječ o kući. Do interijera vode drvene stepenice, koje su vlasnici dali obojati u crno-bijelu kombinaciju.

>>Dom u kojem vladaju vesele boje i i upečatljivi detalji

  • LisaElam:

    Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti-------->>>>>>>> www.WebJob33.Com