Ne tako davno, prije deset godina Zagrebačka gastro scena dobila je novitet - Ginger sushi. Bio je među prvim sushi barovima u strogom centru Zagreba u kojem su zaljubljenici u ovaj, tada egzotičan zalogaj, mogli isprobati svježe pripremljene sushi kombinacije. Od tada pa sve do danas - slaveći deset godina postojanja Ginger Sushi u zagrebačkoj Masarykovoj ulici 21 ne odustaje od potrebe da u njemu uživaju sve generacije.
“Postojimo punih deset godina i naš je put od početaka bio jasan. Željeli smo sushi učini dostupnim svima, posebno pazeći na to da su namirnice koje koristimo za pripremu svježe, pomno odabrane i 'umotane' u rižu kojoj poklanjamo puno pažnje. Danas, kad gledamo unatrag možemo reći kako smo ponosni na svaki naš korak, posebno na sve više mladih koji vole naše kombinacije sushija” - kažu vidno zadovoljni Adriana i Zvonimir Dobrović, sestra i brat koji stoje iza ovog brenda.
Rođendanski party kako i priliči bio je veseo, a na terasi ispred Ginger sushi bara 'zveckali' su štapići kojima su brojni ljubitelji brenda kušali netom pripremljene suhi kombinacije.
U samim počecima Ginger Sushi je u svojoj ponudi imao 'sushi standard' - Sake Mix, Ginger, Threesome, Maguro. Prepoznatljivi vizualno, ali i posebnog okusa zbog svježe ribe i ostalih namirnica godinama je držao isti standard, a osluškujući potrebu gastronoma, te globalizacije i činjenice kako je Hrvatska postala omiljena turistička destinacija, ponuda je upotpunjena ramenom, donburijem, salatama, mochi sladoledom... Uz činjenicu da su svojom ponudom prepoznatljivi u centru Zagreba, Ginger sushi je dobio i svoju 'to go' priču. Popularni logo tako se nalazi na posebno kreiranim platama koje se nalaze na Zagrebačkom aerodromu u Spar i Konzum trgovinama diljem Zagreba, Rijeke, Opatije, Samobora, Velike Gorice te tijekom turističke sezone i u Istri i Dalmaciji.
“Nedavno smo otvorili i suvremeno opremljen proizvodni pogon u Zagrebu kao odgovor na veliku potražnju za Ginger sushijem u Hrvatskoj. U njemu se svakodnevno 'rola i mota' kako bi na svim mjestima bila isporučena svježa količina sushija. U ovom prostoru nastaju i naše popularne kombinacije sushija za rođendane, ali i održavaju se radionice za sve one koji žele svladati umijeće stvaranja sushija kod kuće” - zaključili su Dobrovići dodajući kako je pred njima uzbudljiv period u kojem pripremaju brojna iznenađenja.