omiljeno jelo

Kultni zagrebački Ginger sushi proslavio 10. rođendan

Nikola Zoko
22.05.2024.
u 12:54

Uz činjenicu da su svojom ponudom prepoznatljivi u centru Zagreba, Ginger sushi je dobio i svoju 'to go' priču. Popularni logo tako se nalazi na posebno kreiranim platama koje se nalaze na Zagrebačkom aerodromu u Spar i Konzum trgovinama

Ne tako davno, prije deset godina Zagrebačka gastro scena dobila je novitet - Ginger sushi. Bio je među prvim sushi barovima u strogom centru Zagreba u kojem su zaljubljenici u ovaj, tada egzotičan zalogaj, mogli isprobati svježe pripremljene sushi kombinacije. Od tada pa sve do danas - slaveći deset godina postojanja Ginger Sushi u zagrebačkoj Masarykovoj ulici 21 ne odustaje od potrebe da u njemu uživaju sve generacije.

Foto: Nikola Zoko


“Postojimo punih deset godina i naš je put od početaka bio jasan. Željeli smo sushi učini dostupnim svima, posebno pazeći na to da su namirnice koje koristimo za pripremu svježe, pomno odabrane i 'umotane' u rižu kojoj poklanjamo puno pažnje. Danas, kad gledamo unatrag možemo reći kako smo ponosni na svaki naš korak, posebno na sve više mladih koji vole naše kombinacije sushija” - kažu vidno zadovoljni Adriana i Zvonimir Dobrović, sestra i brat koji stoje iza ovog brenda.

Foto: Nikola Zoko


Rođendanski party kako i priliči bio je veseo, a na terasi ispred Ginger sushi bara 'zveckali' su štapići kojima su brojni ljubitelji brenda kušali netom pripremljene suhi kombinacije.

U samim počecima Ginger Sushi je u svojoj ponudi imao 'sushi standard' - Sake Mix, Ginger, Threesome, Maguro. Prepoznatljivi vizualno, ali i posebnog okusa zbog svježe ribe i ostalih namirnica godinama je držao isti standard, a osluškujući potrebu gastronoma, te globalizacije i činjenice kako je Hrvatska postala omiljena turistička destinacija, ponuda je upotpunjena ramenom, donburijem, salatama, mochi sladoledom... Uz činjenicu da su svojom ponudom prepoznatljivi u centru Zagreba, Ginger sushi je dobio i svoju 'to go' priču. Popularni logo tako se nalazi na posebno kreiranim platama koje se nalaze na Zagrebačkom aerodromu u Spar i Konzum trgovinama diljem Zagreba, Rijeke, Opatije, Samobora, Velike Gorice te tijekom turističke sezone i u Istri i Dalmaciji.

Foto: Nikola Zoko


“Nedavno smo otvorili i suvremeno opremljen proizvodni pogon u Zagrebu kao odgovor na veliku potražnju za Ginger sushijem u Hrvatskoj. U njemu se svakodnevno 'rola i mota' kako bi na svim mjestima bila isporučena svježa količina sushija. U ovom prostoru nastaju i naše popularne kombinacije sushija za rođendane, ali i održavaju se radionice za sve one koji žele svladati umijeće stvaranja sushija kod kuće” -  zaključili su Dobrovići dodajući kako je pred njima uzbudljiv period u kojem pripremaju brojna iznenađenja.  


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije