odlična ideja

Kućice u šumi u oklici Zagreba idealno su mjesto za punjenje baterija tijekom vikenda

31.08.2024.
u 07:00

Četiri ljepotice Aria, Ignis, Aqua i Terra smjestile su se u malom selu Stari Glog u Zagrebačkoj županiji, a od glavnog grada udaljene su svega 30-ak minuta vožnje. Područje je to prepuno šuma, livada, zdravih proizvoda i ruralnog okoliša pa je vlasnica cijelo područje gdje su smještene kućice s razlogom nazvala Mala Vila

Tražite idealan odmor od stresa u prirodi blizu Zagreba, a opet daleko od gužve? Hm, iako izgleda kao nemoguća misija - imamo super ideju za bijeg od svakodnevice i savršen odmor u miru i tišini. Kućice za odmor u šumi baš su ono što nam svima treba. Do njih ne trebate putovati previše, one su nam tu, nadohvat ruke.

Četiri ljepotice Aria, Ignis, Aqua i Terra smjestile su se u malom selu Stari Glog u Zagrebačkoj županiji, a od glavnog grada udaljene su svega 30-ak minuta vožnje. Područje je to prepuno šuma, livada, zdravih proizvoda i ruralnog okoliša pa je vlasnica cijelo područje gdje su smještene kućice s razlogom nazvala Mala Vila.

Tamo ćete imati odmor kakav nam svima treba – u udobnim zrcalnim kućicama okruženi prekrasnom šumom i čistom prirodom. Svaka kućica ima staklene zidove od zrcala koji uokviruju prekrasan pogled na okolnu šumu. Za san ne brinite - tamo nema niti zvukova automobila niti stresa, okruženi ste šumom i cvrkutom ptica, a prvi susjedi bit će vam razne ptice i male životinje, dok kompaktne zrcalne kućice ljupko odražavaju okolinu. Svaka predstavlja element – Aria (zrak), Ignis (vatra), Terra (zemlja) i Aqua (voda). Postavljene su kroz šumu između drveća, pokrivajući mali dio ukupne izgrađene površine, dajući prostora šumi i njezinu ekosustavu da cvjetaju oko njih.

A što mogu raditi gosti? Sve ono što ne mogu u gradu. Ima li što ljepše od okrijepe u seoskim šetnjama, sakupljanju gljiva kad je sezona, čitanjem na privatnoj terasi okruženoj drvećem? Uživati možete i u biciklizmu, večerima uz krijes, yogi, čitanju ili jednostavno prepustiti se čarima mira i tišine. Hidromasažna kada na drva neprimjetno se uklapaju u krajolik pa gosti mogu uživati i u wellnessu ispod krošnja. Tu je i obližnja planina Kalnik, još jedno mjesto za istraživanje i uživanje u prekrasnim pogledima s vrha planine na obližnja sela.

Nakon stresnog tjedna, tko takav odmor ne bi poželio za sebe? Svaka kućica namijenjena je dvjema osobama i svaka ima svoju privatnu terasu, potpuno opremljenu kuhinju, te minibar. Sve što vam treba bit će vam nadohvat ruke. Vlasnici je ideja o ovom šumskom utočištu nastala iz ljubavi prema prirodi i šumi, ali i potrebi da se svi bolje brinemo o sebi. Zato joj je glavna misija bila pronaći prostor gdje je šuma netaknuta, a ljudski trag minimalan.

No, to nije sve čime se Mala Vila može pohvaliti. Odgovornost prema prirodi prožima mnoge aspekte Male Vile: projektiranje, izgradnja, pažljivo čišćenje šuma, gospodarenje otpadom, lokalni organski uzgoj i kompostiranje, samo su neke od njih.

Otpad minimiziraju svakodnevnim recikliranjem, korištenjem boca koje se mogu ponovno puniti i izbjegavanjem plastike za jednokratnu upotrebu. Osim toga, koriste minimalnu količinu papira i uključuju digitalne prakse gdje god je to moguće.

Ovo šumsko utočište stvoreno je na čvrstim temeljima - prirodi, zdravlju, domaćim proizvodima... Osim raja za dušu i tijelo, i nepca će biti oduševljena ukusnim doručkom koji slavi lokalne okuse i sezonske sastojke uzgojene na licu mjesta ili dostavljene s obližnjih farmi. Od svježeg sira i domaćih peciva do vlastitog meda, svaki doručak je proslava blagodati prirode.

- Mala Vila je nastala iz moje ljubavi prema selu u kojem sam odrasla i njegovim prekrasnim šumama. Htjela sam stvoriti prostor u kojem se ljudi mogu istinski opustiti, pronaći mir i izaći obnovljeni. S cijelom mojom obitelji naša predanost prirodi je nepokolebljiva - rekla je vlasnica Valentina Dončević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije