savršena oaza

Kuća kraj Skradina starija je od 120 godina i ljepša je od mnogih modernih zdanja na Jadranu

Foto: Privatni album
1/7
14.04.2023.
u 06:30

Ova vila na super je lokaciji, nudi uživanje u netaknutoj prirodi, a opet, u blizini je povijesnih gradova Skradina i Šibenika te slapova Nacionalnog parka Krka. Na ovu vilu nastavlja se još jedna, u sličnom stilu

Predivno uređena kamena Villa Ivan smještena je u blizini prekrasnoga povijesnoga gradića Skradina te je izvrstan izbor za one koji žele uživati, istraživati ​​povijest i jedinstvenu baštinu Hrvatske. Ovdje je rođen poznati hrvatski književnik i romanopisac Nikola Pulić i njegova rodna kuća, koja je građena prije 1900., prošla je veliku adaptaciju. Točnije, 2018. kuća je potpuno obnovljena u luksuznom stilu. Kombinira moderan dizajn s dalmatinskim tradicionalnim kamenim dekorom te pruža pravo mediteransko iskustvo. Ova šarmantna kuća može primiti do šest osoba tako da je idealna za obitelji koje žele provesti ugodan odmor.

Foto: Privatni album

Vila ima tri klimatizirane spavaće sobe s vlastitim kupaonicama, udoban dnevni boravak i blagovaonicu s ekstrakvalitetnim stolicama (Cattelan, Calligaris, Midj). Kuhinja je opremljena visokokvalitetnim porculanom Villeroy & Boch. Sav drveni namještaj u kući ručno je rađen, sofe i kreveti izrađeni su od najboljeg platna i kože (Ditre Italia). Ako putujete s djetetom, dječji krevetić i visoka stolica također su na raspolaganju.

Foto: Privatni album

Na otvorenom, i po nama najatraktivnijem dijelu kuće, nalazi se potpuno opremljena vanjska kuhinja s roštiljem i blagovaonicom, privatnim bazenom, jacuzzijem, saunom, vanjskim WC-om i palubom s ležaljkama za uživanje na suncu. I to nije sve. Tu je 500 m2 voćnjaka s autohtonim stablima kao što su šipak, smokve, bademi...

Foto: Privatni album

Ova vila na super je lokaciji, nudi uživanje u netaknutoj prirodi, a opet, u blizini je povijesnih gradova Skradina i Šibenika te slapova Nacionalnog parka Krka. Na ovu vilu nastavlja se još jedna, u sličnom stilu. Vila je od mora udaljena nešto više od tri kilometra. Vlasnica Maja Pulić na svojoj je djedovini u suradnji sa suprugom odlučila stvoriti ovaj raj na zemlji, udahnjujući dvjema dalmatinskim kućama nov život.

Foto: Privatni album

– Arhitektonski dio odradila je arhitektica Branka Petković, a želja nam je bila potpuno očuvati vanjski oblik kuća, s minimalnim intervencijama. Naime, oduvijek je riječ o dvojnom objektu: u jednoj je kući živio moj djed, a prije njega sagradio ju je njegov otac, pretpostavljam prije 1900. godine. Kompletno uređenje odradili smo suprug i ja, od izbora podova, rasvjete, keramike do biranja utikača i pribora za jelo, aktivno smo tražili i birali svaki komad. Glavna ideja bila nam je sačuvati što više kamenog zida u interijeru i eksterijeru, što je mjestimice bilo jako teško jer je kuća stradala u ratu. Željeli smo postići ugođaj tople i ugodne, a opet luksuzno opremljene kuće – kaže vlasnica te dodaje:

Foto: Privatni album

– Gdje god je to bilo moguće, koristili smo usluge lokalnih majstora. Upoznali smo sjajnog stolara Ivicu Stipića, koji je izradio svu stolariju prema našim željama. Namještaj smo nabavili većinom u Art Interijerima (Ditre, Cattelan...). Svaki bazen ima “slap” – zid niz koji žubori voda kao podsjetnik na slapove Krke koji su u blizini – objasnila je vlasnica.

Foto: Privatni album

Na upit što je u ovom “zahvatu” bilo najzahtjevnije, bez mnogo razmišljanja kaže:

– Najzahtjevniji dio bio je pronaći prave majstore, ali i zadržati osjećaj prošlih vremena u kombinaciji s modernim načinom života.

Foto: Privatni album

Kuće su uređene u tipičnom mediteranskom stilu, od materijala dominiraju drvo i kamen, čime su potpuno uklopljene u okoliš koji ih okružuje i pružaju ono što je danas i te kako na cijeni – mir i tišinu te bijeg od svakodnevnog ubrzanog života. Kako vlasnici obje kuće u sezoni iznajmljuju, možemo reći da je riječ o idealnoj destinaciji za punjenje baterija.

 

Komentara 2

Avatar Guy_Fawkes
Guy_Fawkes
21:39 14.04.2023.

OK, ja stvarno ne razumijem taj blesavi trend smještanja kade u spavaću sobu!?!? Neka mi netko objasni zašto????

Avatar tkozna
tkozna
09:24 14.04.2023.

Eklektično i bez stila. Nedeefinirana tema.Cilj kopirati holiwodske interijere! Već viđeno u novim kućama za odmor na Jadranu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije