BUDITE SVOJI

Krećete u uređenje stana? Slijedite ove četiri zapovijedi!

uređenje doma
Foto: Thinkstock
05.03.2015.
u 11:00

Često u opremanju svoga stana idemo linijom manjeg otpora stavljajući u drugi plan ono što bismo htjeli i što nam se sviđa, a dajući prednost trendovima i onome za što mislimo da će se drugima svidjeti

Uređenje životnog prostora prije svega je veliki izvor zadovoljstva. No često se, osobito ako ste veliki esteta i volite sve što ima veze s dizajnom i strastveno pratite magazine i TV emisije o uređenju interijera, to pretvori u težak zadatak.

Razlog? Vjerojatno si postavljate visoke standarde. Zahtjevnost doista zna biti i neprijatelj jer se možete ograničiti u provođenju svojih ideja i zamisli, ugasiti svoju spontanost i kreativnost ili uređenje otegnuti u nedogled jer ne može donijeti odluku o tome kako nešto urediti.

Kako ne biste izgubili nužno potrebno samopouzdanje i odlučnost, ali i zatomili svoju osobnost uređujući dom, pomoći ćemo vam s četiri zapovijedi.

Foto: Think

1. USUDITE SE NAPRAVITI POGREŠKU

Imate strah da vas netko ne ismije u nekom vašem dizajnerskom rješenju – rasporedu namještaja, odabiru boja, detalja poput kačkanih stolnjaka, goblena i kičastih, konfekcijskih suvenira? Ako detalji za vas imaju sentimentalnu vrijednost ili vam se jednostavno sviđaju – zašto ne bi našli mjesto u vašem domu?

Što se tiče građevinskih i projektnih rješenja, uvijek se dogodi neka pogreška. To je ono na što morate računati jer ćete uvijek, tek nakon što je nešto realizirano, uvidjeti da ste to mogli i drukčije, možda i bolje napraviti.

2. UČINITE NEŠTO ŠTO NE 'SLIČI NA VAS'

Svatko ima svoj stil ili ga barem pokušava izgraditi – od odjeće, šminkanja pa do uređenja prostora u kojem živi. Ljubav prema točkicama, prugama, tamnim ili svijetlim bojama, minimalizmu, shabby stilu, prirodnom drvu, namještaju visokog sjaja, velikim kontrastima, mnoštvu detalja jest ono što nas odražava.

No, može nas i ograničiti da uredimo neki dio interijera na bolji i zanimljiviji način. Usudite se napraviti stilski iskorak koji nema veze s vama.

Foto: Think

3. NIKAD SE NE ISPRIČAVAJTE

Jeste li i vi od onih koji stalno imaju potrebu za sve se ispričavati, pa čak i kada vam netko udijeli kompliment? Nemojte to nikada činiti. Jer, ne dugujete nikome objašnjenje zašto prozori u kuhinji nisu veći ili zašto ste nabavili garnituru za sjedenje u osjetljivoj bijeloj boji koja je usto stajala čitavo bogatstvo.

Također, ne morate objašnjavati nikome zašto ste svoje diplome objesili u toalet ili kako to da vaša spavaća soba više nalikuje na garderobni prostor. Zadržite pravo na svoj ukus i način života.

Foto: Think

4. NE DRŽITE SE SLIJEPO MAGAZINA I TRENDOVA

Previše časopisa, emisija i posjećivanja dućana namještaja može nas učiniti amaterima ekspertima, ali i nesigurnima u ono što želimo. Često se ograničavamo pitanjima je li ono što kupujemo dovoljno trendi, profinjeno, kvalitetno...

Želite li znati koji je najbolji način za dizajniranje s više samopouzdanja? Donesite svoje dizajnerske odluke ne uspoređujući ih s inspiracijama koje ste negdje vidjeli. I odlučite se ne brinuti o tome je li to već netko prije vas učinio. Isprobajte nešto novo.

>>Pet stvari koje možete (besplatno) učiniti i osvježiti dom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije