LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Komadi od organskog pamuka nastali u suradnji s pet zemalja kao okosnica nove kolekcije

Većina materijala dolazi iz lokalnih izvora, poput vlakana banane, gline i jute blizu mjesta gdje se nalaze naši partneri iz društvenih poduzeća
02. kolovoza 2022. u 06:48 0 komentara 122 prikaza
Foto: IKEA

Nova kolekcija VÅRDANDE iz Ikee inspirirana je njegom o sebi, a nastala je u suradnji s pet azijskih društvenih poduzeća koja stvaraju bolji svakodnevni život pružanjem dugoročnih prilika za zapošljavanje i egzistenciju ranjivih skupina.

 | Autor : IKEA Foto: IKEA

Riječ VÅRDANDE na švedskom znači brižan. U skladu sa svojim značenjem, kolekcija uključuje tekstilne proizvode kao što su kimono, prostirke za jogu, ali i košaru za nošenje, meko rješenje za pohranu proizvoda, zdjele i tegle za biljke. Dizajnirali su ju dizajneri Akanksha Deo i Sarah Fager, a velik dio asortimana izrađen je ručno ili u održivom industrijskom okruženju društvenih poduzeća s kojima IKEA surađuje.

 | Autor : IKEA Foto: IKEA

Većina materijala dolazi iz lokalnih izvora, poput vlakana banane, gline i jute blizu mjesta gdje se nalaze naši partneri iz društvenih poduzeća. Pamučni proizvodi izrađeni su od pamuka iz održivijih izvora. To znači da se pamuk koji koriste, u usporedbi s konvencionalnim uzgojem, uzgaja s manje vode, kemijskih gnojiva i pesticida, dok se povećavaju profitne marže za poljoprivrednike. Materijal dolazi iz Bangladeša, Vijetnama, Tajlanda i Indije gdje se nalaze naša partnerska društvena poduzeća.

 | Autor : IKEA Foto: IKEA

Ovom kolekcijom IKEA želi nastaviti stvarati radna mjesta i ekonomske prilike za one kojima je to najpotrebnije. Suradnjom s lokalnim društvenim poduzećima, koja zapošljavaju osobe koje teže pronalaze posao na tržištu rada, mnogima se može poboljšati svakodnevica. Konačno, kao rezultat suradnje, u robnim kućama diljem svijeta moguće je kupiti ručno izrađene proizvode.

 | Autor : IKEA Foto: IKEA

“Kolekcijom VÅRDANDE želimo što većem broju ljudi omogućiti da se opuste i pronađu unutarnju snagu. U kolekciji je sadržan niz proizvoda koji pomažu u stvaranju malih promjena sa značajnim učincima – i za one koji ih koriste, i za one koji su ih napravili. Stvorena je u partnerstvu s društvenim poduzećima Classical (Bangladeš), Ramesh Flowers, Doi Tung (Tajland), Spun (Indija) te SAITEX (Vijetnam) – pet poduzeća posvećenih izgradnji dugoročnih prilika za marginalizirane skupine i ranjiva područja “, istaknula je Lena Sörmon, poslovna voditeljica IKEA društvenog poduzetništva.

 | Autor : IKEA Foto: IKEA

inovacija Crijep nove generacije s revolucionarnom zaštitom prokosi i vremenu i atmosferilijama pametno planiranje 10 savjeta dizajnerice za uređenje kuhinje koja će savršeno odgovarati prostoru uređenje doma Svi detalji potrebni za savršeno ljeto na otvorenom - u vrtu, na balkonu i terasi
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.