ORIGINALNA RJEŠENJA

Mladenačko kolorističko potkrovlje za modnog dizajnera

potkrovlje pariz
Foto: Sabo project
1/12
05.01.2016.
u 15:00

Na Montmartreu, u poznatoj umjetničkoj četvrti Pariza nalazi se minimalistički stan s upečatljivim kolorističkim akcentima

U poznatoj pariškoj četvrti Montmartre, čijim ulicama često možete susresti turiste iz cijelog svijeta nalazi se zanimljiv moderan i minimalistički uređen potkrovni stan od 70 četvornih metara.

Vlasnik stana, mladi modni dizajner angažirao je studio Sabo project kako bi se njegove ideje o suvremeno koncipiranom stanu u kojem će vješto iskoristiti visina stropa u dnevnom boravku i naći više mjesta za pohranu proveli u djelo.

Foto: Sabo project

Stan odiše i elegancijom koja je postignuta kroz reducirane detalje koji su pomno birani te svijetlim nijansama i namještajem jednostavnih linija. Iako modernog koncepta, stan nema trendi open spacea, nego je kuhinja ostala zaseban prostor, a dnevni boravak je ujedno i blagovanje.

Tako je kuhinja više došla do izražaja, naročito koloristički podovi od epoksi smole. Kada bi prostor bio objedinjen, bilo bi potrebno odreći se nekih rješenja nauštrb stilske ujednačenosti.

Foto: Sabo project

Ovako je kuhinja mogla biti u dominantnim bijelim nijansama i s prugastim podom, a dnevni boravak i blagovanje imati tople smeđe tonove i vintage detalje te stropne grede. Ono što oplijeni najviše pažnje u dnevnom boravku jest galerija na kojoj je napravljena gostinjska spavaća soba.

Do toga prostora dolazi se stepeništem napravljenim od bijelog drveta koji je ujedno i multifunkcionalan: osim za stepenice, služi i kao veliki garderobni ormar, prostor za skladištenje, mini ured te zid koji dijeli dnevnu sobu od velike i glavne spavaće sobe.

Foto: Sabo project

Na taj način – osmišljavanjem dodatnog prostra za spavanje i skladištenje prostor se povećao, a bijela boja cijele konstrukcije nimalo ga ne zagušuje, nego čini da djeluje kao obični bijeli zid. Žuta boja i smeđi tonovi drveta daju prostoru živost i toplinu.

>>Efektno i moderno potkrovlje za mladu tročlanu obitelj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije