insajderski savjet

Kako urediti dom povoljno i u trendu otkriva glavna dizajnerica H&M Homea

H&M Home
01.01.2021.
u 07:00

Kupce više zanima moderni, nadahnjujući home dekor. Veliko je zanimanje za razvijanje osobnog stila. Radi se o životu, jelu i putovanjima

Evelina Kravaev Soderberg glavna je dizajnerica H&M Homea, a na službenoj web stranici brenda podijelila je svoje iskustvo i savjete za uređenje doma, otkrila gdje pronalazi inpiraciju za stvaranje novih kolekcija te tko i kako diktira trendove...

Foto: H&M Home

Možete li objasniti svoju ulogu glavnog dizajnera za H&M Home?

Uloga voditelja dizajna uključuje biti kreativni vođa. Radi se o poticanju i nadahnjivanju drugih dizajnera, osiguravanju jasnih vizija i kolekcija nadahnjujući naše kupce. Kao šefica dizajna, ja sam zadužena za cjelokupnu viziju i pomažem u održavanju vizije sve do naših proizvoda. H&M se bavi timskim radom i volimo zajedno stvarati trendove, boje, grafike i materijale.

Kakav je osjećaj biti zadužen za cjelokupnu viziju, a ne samo za dizajniranje finalnih proizvoda?

Ljubav prema dizajnu i proizvodima ono je što ljude tjera da postanu dizajneri, ni ja nisam iznimka. Kad se neko vrijeme bavite dizajnom proizvoda, prirodno je prijeći na višu tazinu, s krupnijom slikom na konceptualnoj razini i poticati druge stvaraoce da evoluiraju i razvijaju se.

Gdje pronalazite inspiraciju?

Budući da sam po prirodi znatiželjna, volim umjetnost i knjige. Volim istraživati ​​druge umjetnike i dizajnere. Putovanja su mi vjerojatno glavni izvor inspiracije, zajedno s upoznavanjem ljudi iz različitih kultura. Promatram i promatram različitu okolinu.

Foto: H&M Home

Koja su vaša razmišljanja o budućnosti dizajna interijera?

Mislim da je dizajn interijera trenutno vrlo zanimljiv. Kupce više zanima moderni, nadahnjujući home dekor. Veliko je zanimanje za razvijanje osobnog stila. Radi se o životu, jelu i putovanjima. Vidimo da važnost izražavanja osobnosti nije samo stvar našeg izgleda - mi i naš dom vrlo smo važan dio ovog koncepta.

S obzirom da živite i radite u Švedskoj, mislite li da svaku vašu kolekciju karakterizira skandinavski dizajn?

Skandinavski stil je definitivno utkan u naš kreativni DNK, ali kako je riječ o globalnom brendu s globalnim tržištem naše su kolekcije nadahnute svijetom.

1/11

Što je po vama najjednostavniji način za osvježenje doma?

Trudimo se svakom kolekcijom ljudima ponuditi i omogućiti da ažuriraju i ukrase svoje domove dobro izrađenim proizvodima koji nude vrijednost za novac.Ponekad je dovoljan jedan detalj za vidljivu promjenu u domu.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije