MAKEOVER

Uz male i povoljne trikove do ljepše kupaonice

kupaonica
Foto: Thinkstock
1/9
27.04.2017.
u 09:00

I bez potpune adaptacije koja bi uključivala nove instalacije, sanitarije i keramiku, vaša kupaonica može zasjati novim sjajem. I to uz jako malo novca!

Uređenje kupaonice u pravilu je jedan od najvećih izdataka pri uređenju ili adaptaciji doma. Zamjena keramike i sanitarija, ako želimo da potraju, teško da može biti financijski bezbolna i to je ključan razlog zbog kojeg kupaonice rijetko doživljavaju promjene, za razliku od drugih prostorija.

No uz određene ''kozmetičke'' poteze moguće je lijepo osvježiti kupaonicu, a da pri tome budžet ne pati previše. Krenimo od podova. Ako su vaše pločice zaista već toliko zastarjele da se ne uklapaju ni u retro stil, obojite ih. U specijaliziranim trgovinama mogu se pronaći vodootporni premazi za keramiku otporni i na sredstva za čišćenje. Iako to rješenje neće trajati vječno, bit će efektna i povoljna hitna mjera za makeover.

Foto: pixabay

Odaberite neutralnu paletu tonova, sivu, bež ili bijelu, ili pak opuštajuću boju lavande. Kada vam je već kist u rukama, kanta boje za zidove također nije skupa, a pogotovo uzmemo li u obzir da je kupaonica površinom mala i da su zidovi dobrim dijelom prekriveni pločicama. Stoga obojite taj ostatak u željenu boju. Rješenje mogu biti i plastificirane zidne tapete koje se neće oštetiti vlagom.

Kada ste riješili ta dva osnovna problema, a pod uvjetom da ne možete ili ne želite mijenjati sanitarije, okrenite se detaljima. U skladu s bojom keramike i zidova odaberite jednu nijansu za sve detalje – dozer za sapun, držač za četkice i ručnike, nekoliko novih ručnika, tepih, malo suhog ili umjetnog cvijeća – ''classy'' efekt je zagarantiran jer šarenilo boja i materijala uglavnom djeluje jeftino. Možda vam je već dosta elemenata sa zrcalom? Maknite ga, objesite novo, lijepo zrcalo i ispod postavite policu. Iskoristite priliku i zamijenite lampu ili plafonijeru.

Foto: pixabay

Sitnice koje su vam inače razbacane na perilici rublja, na umivaoniku i ispod njega, na rubu kade, sortirajte u dekorativne košare. Kozmetika, deterdženti, spužvice... sve će ljepše izgledati sortirano na jednom mjestu.

Ako vam nedostaje polica, jednu gotovo sigurno možete staviti iznad vrata i tamo 'sakriti' stvari koje smetaju, drugu pak iznad tuša, a jednu iznad školjke. Kad smo već kod nje, nova daska uvijek je dobrodošla.

Foto: pixabay

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije