LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Kako dovesti konačno u red spavaću sobu

Prostorija koja bi trebala služiti za odmor i opuštanje te biti zona u kojoj ćemo imati privatnost, često je skladište starih stvari koje zapravo trebaju otići - na smetlište
30. lipnja 2016. u 13:00 0 komentara 2177 prikaza
spavaća soba
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/2

Skladište starih stvari a i svega ostaloga što pohranimo tamo kako ne bi bilo vidljivo u dnevnoj zoni u kojoj ipak najviše boravimo – upravo na to nam počesto nalikuju naše spavaće sobe koje bi ustvari trebale biti mirna i pročišćena mjesta gdje ćemo se opustiti i odmoriti te naći malo privatnosti od ostalih ukućana.

I baš zato spavaće sobe bi trebale imati manje stvari i detalja nego ostatak stana – da nam takvi 'nepoželjni' elementi ne odvlače pažnju i ne zagušuju prostor. No usljed nedostatka vremena da se pozabavimo temeljitom generalkom spavaće sobe i ostavljanjem stvari na svoje mjesto, kao i činjenice da jednostavno nekada nemamo kuda sa stvarima i dalje spavamo u – skladištu.

nered u ormaru | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

POBIJEDITE STRAH OD BACANJA STARIH STVARI – Pripremite velike vreće za smeće ili kartonske kutije i počnite od ormara. Ako vam je lakše, izvadite sve stvari vani i odstranite sve one koje ne nosite više od dvije godine. Jer, male su šanse da ćemo nakon tolike stanke opet ih odjenuti. Zadržite samo one stvari koje nosite. Ako primjerice, imate pet crnih dolčevita, ostavite samo dvije koje najčešće nosite. Doista ne trebate pet sličnih odjevnih komada.

Nabavite stalak za garderobu koju ste nosili, a ne biste ju vratili u ormar jer je nošena. Tako će odjeća koju trenutno nosite ili koju skinete kad dođete s posla imati svoje mjesto i izgledat će uredno.

ormar | Autor : Studiomamma Foto: Studiomamma

SAKRIJTE ŠTO SE NE TREBA VIDJETI - Često u spavaćoj sobi imamo i radni prostor s laptopom, olovkama, kistovima, alatima što može izgledati vrlo neskladno i kaotično kada otvorimo vrata spavaće sobe. Nabavite paravan za takve situacije. Također, paravan može ne samo odjeljivati prostor na dva dijela (idealno za situacije kada je spavaća soba dio dnevnog boravka) nego i zakloniti dio gdje se nalaze kutije sa stvarima ili odjećom koju trenutno nosimo, a nemamo prigodan stalak za nju.

kutije za odlaganje | Autor : Promo fotografije Foto: Promo fotografije

DODATNI SKLADIŠNI PROSTOR - Detalji u svakoj prostorji su bitni, ali nemojte pretjerivati s njima. U spavaćoj sobi bi ih svakako trebalo biti najmanje. A često u njoj držimo hrpu sitnica i uspomena što s lijekovima, knjigama i ostalim sitnicama na noćnom ormariću zna izgledati kaotično. Stoga je najbolje napraviti inventuru detalja i sitnica. Ono neka se odvija u dvije etape: bacanje stvari i određivanje točnog mjesta za one stvari koje ćete zadržati. Jedini kriterij neka bude: čini li vas taj predmet sretnim (ako je riječ o dekoru) ili koristi li vam )ako je riječ o lijeku ili sl.)?

Dobro rješenje su kutije za odlaganje - dio njih možete staviti u ormare, a dio na zidnu policu koju možete napraviti u kutu spavaće sobe ili iznad kreveta.

>>Stalno vam je kaos u ormaru? Saznajte što radite krivo!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.