MOĆ DETALJA

Kako ogledalima možete riješiti dileme i probleme u domu

ogledalo interijer
Foto: Thinkstock
1/6
18.07.2020.
u 07:00

Osim dekorativne i uporabne uloge, ogledala mogu biti od velike pomoći u uređivanju interijera

Praktična namjena, kao ni boja, izgled i veličina nisu jedini kriteriji za nabavku ogledala u vaš interijer. Također, nisu samo neki prostori rezervirani za ovaj detalj koji ima uporabnu i dekorativnu ulogu u stanu.

Osim u kupaonici i hodniku, ogledalo se može nalaziti u baš svakoj prostoriji doma – od kuhinje, spavaće, radne i dnevne sobe pa sve do natkrivenog balkona. Ogledala daju poseban štih interijeru i neizostavni su u svakom prostoru za čije je uređenje angažiran arhitekt odnosno dizajner. Stručnjaci jednostavno znaju koja je moć ovoga detalja te kako on može utjecati na prostor i riješiti neke dileme i prostorne nedostatke. Otkrivamo vam neke od tih trikova.

Foto: pixabay

VIZUALNO POVEĆANJE PROSTORA

Ogledala, kao i svijetle boje namještaja i zidova povećavaju prostor. Ako ga postavite tako da se u njemu ogleda neki zanimljiv komad namještaja ili detalj, to će stvoriti dojam prostornosti.

Foto: pixabay

PRIVID DUBINE

Stvaranje privida dubine postići ćete tako da jedan zid u sobi obojite u neku tamniju nijansu (treba biti u kontrastu s ostalim zidovima), na njega objesite ogledalo koje ima zanimljivi oblik ili okvir. Dubinu u prostoru možete stvoriti i ogledalima tako da ih stavite kao pozadinu police za knjige.

NAGLAŠAVANJE LIJEPIH DIJELOVA

Lijep i zanimljiv detalj ili komad namještaja doći će još više do izražaja ako ga stavite pored ili nasuprot njega, da se može vidjeti i u njemu.

Foto: pixabay

VIŠE PRIRODNOG SVJETLA

Ako soba pati od nedostatka prirodnog svjetla, ogledalo može biti od velike koristi. Objesite ogledalo pored prozora, tako će se svjetlo s ogledala reflektirati na ostatak prostorije i ona će biti svjetlija. Također, ogledalo pored svjetiljke u spavaćoj sobi intenzivirat će svjetlosne zrake koje će dati prekrasan efekt.

Foto: pixabay

UMJESTO SLIKA

Kombinacija raznih ogledala ili komplet mogu biti na zidu umjesto umjetničkih slika. Dojam ćete povećati ako imaju zanimljive okvire. Na ovaj način ćete postići i iluziju prostornosti.

Foto: pixabay

KAMUFLAŽA

Stari namještaj, ili ako je oštećen vješto ćete zakamuflirati tako da pored njega stavite dekorativno ogledalo ili na njegove stranice (ako je ormar u pitanju) stavite staklenu plohu bez okvira. Isto možete učiniti i s klub stolićem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije