Rasvjeta

Kako od samo šest elemenata napraviti različite viseće lampe

Kako od samo šest elemenata napraviti različite viseće lampe
Dom i vrt
02.10.2013.
u 20:06

Za vješte i maštovite dizajnere okupljene u Studio Grupi na zanimljivom projektu ILI - ILI, tajni nema

Kako jednostavnim povezivanjem, od šest različitih elemenata, sastaviti veliki broj različitih visećih lampi? Za vješte i maštovite dizajnere tajni nema.

'Dimenzijama prilagođeni elementi međusobno se povezuju prihvatnim kopčama. Osim formom, elementi se međusobno razlikuju i bojom. Kombiniranjem tri nijanse zelene, žute, plave i sive dobivaju se monokromne ili višebojne visilice. Pomoću obrtničke tehnike kovinopojasarenja proizvod se ručno izrađuje iz aluminija i mat je plastificiran u dvanaest različitih nijansi. Fleksibilnost i raznolikost proizvodu omogućava primjenu u različitim situacijama. Proizvod otvara mogućnost samim korisnicima da oblikuju svoju vlastitu idealnu kombinaciju, mogućnost izbora je velika i kao što i sam naziv proizvoda kaže moguće ih je složiti ILI ovako ILI onako', kazuju u Studio Grupi, koja svoj projekt predstavlja na izložbi ILI-ILI u zagrebačkoj galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva.

Autori su dobitnici nagrada na Izložbi hrvatskog dizajna 1112, a izložba će predstaviti proces iza nastanka visećih lampi ili_ili kroz različite vidove dokumentacije i prezentacije, a istodobno i reinterpretirati prostor galerije kao svojevrsni laboratorij ovog modularnog dizajnerskog proizvoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije