Mala škola uređenja

Kako kupaonicu pretvoriti u raskošni wellness unutar svoja četiri zida

kupse
Foto: Thinkstock
26.03.2017.
u 08:15

Investirajte u kvalitetnu bazu, a detalje mijenjajte – otkriva Ankica Juričević

Kupaonice novijeg doba, osim higijenskih potreba, sve su više svojim uređenjem usmjerene i na emocionalne potrebe korisnika. Stres i užurbani način života nameće potrebu uređenja kupaonice koja će biti mjesto za opuštanje, mjesto u kojemu ćete se posvetiti sami sebi nakon napornog radnog dana. Stoga, ako planirate uređivati novu ili renovirati postojeću kupaonicu, kreativno i funkcionalno osmislite prostor u kojemu ćete se moći opustiti tjelesno, ali i psihički.

Foto: pixabay

Ima mjesta i za kadu i za tuš

Idealno rješenje bi bilo da je oaza za opuštanje (spa) komunikacijski povezana sa spavaćom sobom. Ne morate se odreći praktične tuš-kabine za svakodnevnu higijenu u svojoj novoj kupaonici, no dobro bi bilo planirati i mjesto gdje ćete smjestiti ležeću kadu za opuštanje i uživanje u pjenušavim mirisnim kupkama. U modi su opet stilske retroizvedbe samostojećih kada koje izgledaju vrlo efektno i privlačno u modernom prostoru. Upravo taj spoj modernog i retrodizajna vašu će kupaonicu učiniti posebno atraktivnim i oku ugodnim mjestom za opuštanje.

Foto: pixabay

Uz retrodizajn, na tržištu se mogu naći i kade izrađene od raznih materijala koje zadovoljavaju različite ukuse i potrebe korisnika – od onih okruglih, futuristički dizajniranih do rustikalnih. I ako ste se odlučili na sve moderno dizajnirane elemente ravnih linija, s malo mašte i pažljivo odabranih detalja, poput svijeća, ručnika, cvijeća, tepiha i ugodne glazbe, stvorit ćete ugodnu opuštajuću atmosferu u kupaonici. Prirodni materijali poput kamena i drva sve se češće koriste u novouređenim kupaonicama, kao i pločice s teksturama prirodnih materijala i umirujućih zemljanih tonova. Osim ormarića za kozmetiku i umivaonika koji bi trebali biti usklađeni s ostatkom kupaonice, sve više važnosti pri uređenju kupaonice pridaje se detaljima poput fotelje ili zanimljiva stolca. Fotelja “podiže” cjelokupni dojam u prostoru, ali služi i za odlaganje odjeće i ručnika prije ulaska u kadu. Stolić za knjige i časopise također neka nađe svoje mjesto u vašoj spa oazi.

Ne zaboravite zrcala

Opuštanje u kadi bit će učinkovitije i zanimljivije uz dobru knjigu i čašu omiljenog pića. Poseban naglasak neka bude na rasvjeti koja će stvoriti ugodnu atmosferu u prostoru. Toplinu i ambijentalni ugođaj u trenucima opuštanja unesite zanimljivim dizajnom lustera s regulatorom jačine svjetlosti, kao i razigranim plamenom svijeća.

Foto: pixabay

Želite li stvoriti dojam prostranosti i vizualno povećati prostor, poigrajte se zrcalima. Hoće li to biti ogledalo s bogatim zlatnim okvirom ili pak jednostavno dizajnirano, ovisit će o stilu uređenja vaše kupaonice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije