Hit mjesto

Kak se šika 2 na platou zagrebačke Mamutice

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/11
28.01.2019.
u 12:32

Prostor ima 45 kvadrata, ali to je tek prvi dio cijele priče jer ćemo uskoro imati i zatvorenu terasu, također lijepo uređenu, s udobnim foteljama. Iako će to djelovati kao cjelina, zapravo će to biti dvije priče . kaže vlasnik

Nedavno je na platou zagrebačke Mamutice otvoren šarmantni kafić Kak se šika. Za ovo ime zacjelo ste već čuli, ni nije riječ o kopiji već o mlađem bratu sad već kultnog istoimenog kafića koji se smjestio u centru grada, u Ilici.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

- Prostor ima 45 kvadrata, ali to je tek prvi dio cijele priče jer ćemo uskoro imati i zatvorenu terasu, također lijepo uređenu, s udobnim foteljama. Iako će to djelovati kao cjelina, zapravo će to biti dvije priče: unutra će biti slastičarnica u kojoj nema pušenja, dok će vani pušenje biti dozvoljeno - govori nam vlasnik Hrvoje Delač te ponosno napominje: - Što se terase tiče, bit će prilično kvalitetna, neće se na njoj štedjeti pa će tako imati podno grijanje.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Kao što smo već rekli, obzirom da je riječ o kafiću "blizancu", nemoguće je ne povući paralelu s originalnim kafićem.

- Ovo je nastavak priče iz Kak se šika u Ilici koja je doživjela veliki uspjeh, što nas je nagnalo na to da se širimo, a ne mislimo na tome stati, želja nam je otvoriti još pokoju kavanicu. Naravno, ako se i kada se ukaže prava prilika. Uređenje je spoj različitih ideja mene kao vlasnika, mog brata, šogorice Mihaele Olujić, akademske slikarice, te arhitekta Ivana Littvaya s kojim surađujemo na svim našim projektima - objasnio je valsnik.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Lokacija je možda na prvu malo zbunjujuća, ali i za taj odabir postoji logično objašnjenje.

- Mamuticu smo izabrali jer smatramo da lokacija na kojoj živi tako velik broj ljudi zaslužuje jednu takvu priču, da zaslužuje nešto što su dosad morali tražiti u centru. Zamisao je bila da centar grada "dovedemo" u Novi Zagreb. Uvjereni smo da kod nas svatko može pronaći nešto za sebe, da možemo "spajati" različite publike: pušače i nepušače, mlade i starije, one kojima paše mir i oni koji vole nešto življe...

 

 

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije