RUČNO OSLIKANO

Crno-bijeli stolci namijenjeni djeci, ali oduševljavaju i velike

kriva crta vanessa
Foto: Privatni album
1/9
05.12.2014.
u 13:30

Nakon tekstila i gline akademska slikarica Vanesa Turčinhodžić Prijić za materijal je izabrala drvo i napravila stolice u svom dobro poznatom crno-bijelom stilu

Priča s Krivom crtom počela je prije tri godine. Krajem 2011. kolekcija oslikanog tekstila odnosno haljina i šalova predstavljena je na D-danu, sada već poznatoj dizajnerskoj manifestaciji. Uslijedila je izrada nakita od glinamola, te uporabni porculanski i keramički predmeti.

Dok je u početku eksperimentirala s bojama, Vanesa Turčinhodžić Prijić, Rovinjanka sa zagrebačkom adresom koja stoji iza svih proizvoda Krive crte, s vremenom je s roze i plave boje prešla na sada svoju već dobro poznatu crno bijelu kombinaciju koju karakteriziraju krivudave crte. Na bijeloj podlozi nastaju naime crne pruge različitih debljina, za koje, kada je riječ o tekstilu, radi i skice olovkom.

Foto: Robert Demo

- Iako su crno-bijeli, crteži na mojim kreacijama za mene su šareni. Svidjelo mi se kako se zamisao krivih crta prelijeva preko svega, ali i činjenica da na to nisu ostali ravnodušni ni meni bliski i daljnji ljudi. To mi je bilo bitno kako bih samu sebe osnažila i potakla da ustrajem - govori Vanesa Turčinhodžić Prijić, akademska slikarica, ilustratorica i grafička dizajnerica s diplomom Accademije di Belli Arti u Veneciji kojoj je Kriva crta hobi u kojem ostvaruje sve ono što ju zanima u kreativnom procesu, ali i dodatni izvor prihoda kojima usput podebljava kućni budžet. U radu je inspirira dobar odjećaj, ljudi, druženja, ali i samoća.

Foto: Anto Magzan/Pixell
Foto: Anto Magzan/Pixell

- Obožavam šetnje prirodom, more, dobru knjigu, muziku, ples... Volim spontanost meni bliskih ljudi, majčin osmjeh, zagrljaj s partnerom, smijeh nećaka, osjećaje i doživljaje svih boja - kaže Vanesa koja najviše radi s glinom - uglavnom tanjuriće, šalice, posude, čajnike i pepeljare. Sve svoje kreacije ručno oslikava. Tako je i postupila i u najnovijoj kolekciji, dječjim drvenim stolčićima promjera 25 cm i visine svega 20 cm, koje mogu koristiti i odrasli. Nakon obrade drva i temeljne boje za zaštitu Vanesa je stolce zaodjenula u svoj crno-bijeli svijet.

- Koristim stolčiće i nudim ih za sjedenje gostima kada nam kod kuće ponestane mjesta. Osim te namjene, mogu poslućiti kao postolje za vazu ili teglu s cvijećem. Samo mašta vam je granica - poručuje umjetnica te dodaje kako je jedan kupac na Budi.In sajmu, kada ih je ugledao, rekao kako mora imati taj stolac, iako ni sam još ne zna čemu će poslužiti.

Svoje radove Vanesa, osim na sajmovima, prodaje i u trgovinama umjetničkim predmetima. U našoj fotogaleriji pogledajte Vanesine radove.

>>Crno-bijelo sa "začinima": ženska ruka zadužena za dizajn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije