dizajn

Još jedna prestižna nagrada Red Dot za agenciju Bruketa&Žinić&Grey

09.08.2022.
u 11:15

Agencija Bruketa&Žinić&Grey do sada je osvojila 26 Red Dot nagrada, što je najviše u regiji. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje već 67 godina, a slovi za najtraženiju međunarodnu oznaku kvalitete dizajna

Novi branding KentBanke osvojio je Red Dot nagradu u kategoriji „brand and communication design“. Riječ je o jednoj od najcjenjenijih globalnih nagrada u području dizajna. KentBanka, najbrže rastuća banka u Hrvatskoj, fokusirana je na poslovanje s građanima te malim i srednjim poduzetnicima, a u svojoj poslovnoj strategiji naglasak stavlja na izravnu komunikaciju i razvoj osobnih odnosa s klijentima. 

„Mi smo banka koja želi poznavati svoje klijente da bismo ih mogli pratiti u ostvarenju njihovih planova i ambicija, bilo osobnih bilo poslovnih, uslugama i proizvodima koje su prilagođene njihovim jedinstvenim potrebama. Imamo i kontinuirano razvijamo napredne digitalne alate i kanale komunikacije, ali uz njih nastavljamo njegovati i zagovarati i osobni kontakt te izravnu komunikaciju s klijentima. Zato je svaki naš bankar osobni bankar. Uz to želimo naše resurse koristiti za povezivanje ljudi i ideja, razmjenu znanja i iskustava ili poticanje zajedničke suradnje kroz našu jedinstvenu platformu KentKluba. Naš novi branding koji smo uveli prošle godine izvrsno komunicira poslovnu filozofiju KentBanke i pomogao nam je u isticanju našeg jedinstvenog pristupa na tržištu. Drago nam je da je to sada potvrdila i ova prestižna nagrada“, komentirala je članica Uprave KentBanke Aleksandra Cvetković.

Novi branding KentBanke za koji je zaslužna agencija Bruketa&Žinić&Grey sastoji se od logotipa i sekundarnih elemenata vizualnog identiteta u obliku heksagona čiji su grafički elementi modularni.

„Heksagon, odnosno šesterokut je univerzalni simbol povezanosti. Osim što je sveprisutan u prirodi gdje šest jednako dugih stranica imaju snježne pahuljice, kristali leda i ćelije košnica, nerijetko se susreće u kulturi i islamskoj umjetnosti. Tako vizualni identitet korespondira i s turskim vlasnikom KentBanke, Süzer grupom. S dizajnerskog stajališta, heksagon je podatan i razigran oblik koji se može slagati u bezbroj kombinacija“, pojasnio je Davor Bruketa u ime agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Agencija Bruketa&Žinić&Grey do sada je osvojila 26 Red Dot nagrada, što je najviše u regiji. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje već 67 godina, a slovi za najtraženiju međunarodnu oznaku kvalitete dizajna. Ceremonija dodjele ovogodišnjih nagrada zakazana je za 28. listopada u Berlinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije