nova sezona

Jesenski trendovi koje ove godine želimo vidjeti u svakom interijeru

29.08.2024.
u 10:30

Trendovi ne znače da morate preurediti cijeli dom, dovoljno je dodati tek pokoji detalj koji će oplemeniti i osuvremeniti prostor. Stoga se pri uređenju doma vodite zlatnim pravilom odabira bezvremenskih komada

Iako nam temperature i vrijeme ukazuju da ljeto nije prošlo, jesen nas čeka iza ugla. Promjenom godišnjeg doba mijenjaju se i neki imperativi – dominantne boje ljeta zamjenjuju mirnije, zagasitije boje jeseni. Mijenjaju se teksture i oblici. Vrlo često tu promjenu slijede i interijeri – ako ne nekim značajnijim promjenama, svakako u načinu na koji se dekorira dom. Baš kao i u modnom svijetu, i u svijetu interijera trendovi se sezonski mijenjaju. Trendovi ne znače da morate preurediti cijeli dom, dovoljno je dodati tek pokoji detalj koji će oplemeniti i osuvremeniti prostor. Stoga se pri uređenju doma vodite zlatnim pravilom odabira bezvremenskih komada uz koje možete kombinirati i trendovske komade koji će "začiniti" svaku prostoriju.

Foto: H&M Home

Treba napomenuti da su neutralni tonovi već godinama na tronu kad govorimo o uređenju interijera te da su prirodni materijali imperativ, posebno kad govorimo o većim komadima namještaja. Dok smo tijekom ljeta težili za laganim organskim osjećajem pri uređenju doma, jesenski trendovi cirkuliraju oko zanimljivih oblika, toplih neutralnih, nešto tamnijih tonova i raskošnih tekstura. I upravo se pojam "organski", koji se podudara s općim trendovima uređenja, izvrsno prilagodio i jesenskom trendu – dekoracije i komadi namještaja od ratana, trske, drvenog iverja, drveta, istrošenog kamena, kukuruznih ljuski i sl. Pleteni oblici: košare svih oblika i veličina, pletene visilice, prostirke od prirodnih vlakana – sve će to vašem domu dati toplinu i mekoću jesenskog smiraja.

Kada govorimo o bojama zidova, najveći trend koji ovdje prevladava su neutralne boje. One će se savršeno uklopiti u sunčanim prostorima južne orijentacije. Također, vrlo dobro se uklapaju i u tamnije prostore u kojima bi najbolje izgledale u kombinaciji s još dubljim, tamnijim nijansama iz obitelji neutralnih boja. Vodite se starim pravilom da su tri boje u interijeru maksimum i da dominatna boja treba zauzimati oko 60 posto cjelokupnog prostora.

Foto: Zara Home

Iako nisu nove, meke i zakrivljene linije namještaja ove sezone dosežu novu razinu. Razmislite o policama, pregradama u zidu ili pregradama u obliku luka. Dakle, ako planirate renovirati kuhinju ili kupaonicu i želite dodati malo estetske privlačnosti prostoru, a opet želite da sve bude praktično, zašto ne biste prihvatili ovu zabavnu arhitektonsku značajku?

1/10

Pri uređenju doma svakako dajte prednost funkcionalnosti i udobnosti jer udobnost je ključna kada je riječ o "tihom luksuzu". Investirajte u visokokvalitetan, udoban namještaj na kojem ćete se zbilja moći odmoriti i uživati. To može uključivati plišane stolce, udobne pokrivače i funkcionalne sofe. Dodatno, uključite taktilne materijale poput baršunaste presvlake i jastuka od kašmira kako biste stvorili dodatan ugođaj.

Za one kojima su dosadile fuge i žele jednostavnije čišćenje i održavanje kupaonskih zidova te originalan dizajn, rješenje se krije u tapetama. Na našem tržištu domaći proizvođač MagissWall nudi visokokvalitetne zidne tapete koje su idealna zamjena za pločice. Osim funkcionalnih, tapete imaju i brojne dizajnerske prednosti. S obzirom na to da MagisWall omogućuje potpunu personalizaciju tapeta, možete boje i uzorke na zidu u potpunosti prilagoditi izgledu svoje kupaonice. Ako ipak ne želite razbijati i skidati pločice sa zida, ali želite novi izgled vaše kupaonice, odlična je informacija da se ove tapete mogu postavljati i na postojeće pločice. Tapete nisu više dio retro povijesti, nego dio novih tehnološki unaprijeđenih trendova u našem domu, a sve u cilju kreiranja što ljepšeg životnog prostora i što lakšeg održavanja.

Foto: Zara Home

Tajanstveni šarm vintage stila ponovno se istaknuo kao jedan od najpoželjnijih, a ove ćemo ga godine najviše viđati u rasvjetnim primjercima. Rasvjeta koja nas svojim dizajnom vraća u pedesete i šezdesete godina prošlog stoljeća sve je popularnija, a već kratkim pogledom na police trgovina i internetske stranice možemo primijetiti da će ovo biti godina šarmantnih lustera i svjetiljki koje slave neka druga povijesna razdoblja.

Pruge u interijeru spoj su modernog i tradicionalnog, a ove će godine krasiti zidove – u obliku tapeta, a u prostor ih je moguće unijeti i s pomoću detalja. Prugaste jastučnice, vaze, pločice ili tepisi u trenu će razigrati cijeli prostor i učiniti ga modernim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije