Mala škola uređenja

Jesenske boje sjajan su kontrast hladnim zidovima, ali u malim dozama

Thinkstock
23.09.2020.
u 06:40

Najjednostavnije je dekorirati blagovaonski stol u zlatno-smeđim tonovima

Pomalo već žalimo za ljetom i teško nam se naglo preobući iz kratkih majica u jakne i džempere. Uzbudljivi rujan osim kiše, vjetra, pada temperature i školskih obaveza nosi sa sobom i poseban ugođaj topline doma. Da bi se što bolje osjećali u svome domu dok je vani prohladno i kišovito vrijeme, potrudite se napraviti toplu i ugodnu atmosferu u njemu. Za to će vam biti dovoljno samo nekoliko brzih ali ciljanih poteza koji vas neće koštati puno novca.

Foto: pixabay

Kao što je uobičajeno da se na jesen nosi slojevita odjeća, to bismo isto pravilo mogli prenijeti i na jesenski look u domu. Mekanim, krznenim dekama na brzinu ćete transformirati svoj životni prostor od ljetnog u jesenski ugođaj. Bilo da ih stavite na sofu, fotelju ili krevet, mekane deke vašem će domu podariti toplinu, ali će vam pružiti i mogućnost da se ogrnete i zgrijete kad vam je hladno. Skandinavci su iskusni znalci kada je u pitanju postizanje topline u domu.

Foto: Thinkstock

Kod njih će se nerijetko naći ovčje krzno ne samo na podu nego i na blagovaonskim stolcima i sofama, pa zašto i mi ne bismo pokupili koju ideju od njih. Poigrajte se bojama jeseni u paleti od svjetložute do tamnosmeđe te tako stvorite ravnotežu i vizualni sklad u prostoru. Dovoljno će biti samo nekoliko tekstilnih elemenata kombinirati u ovim bojama i dobit ćete željeni dojam. Ja volim klasične karirane uzorke u odijevanju, a u ovom slučaju predlažem ih i u domu. Karirane deke i ukrasni jastučići upotpunit će dojam topline i unijeti dozu elegancije u dom. K tomu još dodajte pokoju upaljenu svijeću i dekoracije iz prirode kao što su grane sa žutim i pomalo crvenkastim lišćem i kesteni.

Foto: Thinkstock

Grančice možete objesiti na zid, postaviti u vazu ili ih položiti na prozorske daske. A kakav bi to ugođaj topline u domu bio bez plamena vatrice?! Naložite vatru u kaminu ili peći i uživajte u dugim jesenskim noćima sa svojom obitelji i prijateljima. Jesenski ugođaj možete slobodno unijeti u bilo koju prostoriju doma. U kuhinji npr. na polici napravite zanimljivu jesensku dekoraciju sa svijećama, bundevama i tikvicama, a u košari izložite sezonsko voće. Slične dekoracije lijepo će izgledati i na blagovaonskom stolu izložene u staklenim posudama ili na drvenim pladnjevima. Ugodna glazba, čaj, mirisne svijeće i dobra knjiga.
Ima li što bolje za opuštanje? Mogućnosti su velike, samo oslobodite svoju maštu i kreativnost, a rezultat će zasigurno biti fenomenalan.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije