LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Pločice i na stropu kuhinje u stanu mladog odvjetnika

Kako se u međuvremenu oženio, vlasnik je stan odlučio ne samo stilski nego i tlocrtno prilagoditi svom novom stilu života
05. prosinca 2019. u 06:00 0 komentara 17092 prikaza
stan sao paolo
Foto: Alain Brugier
Pogledajte galeriju 1/25

Stan od 130 četvornih metara u São Paulu u Brazilu doživio je neke tlocrtne promjene prije nego je mladi odvjetnik zajedno sa svojom suprugom uselio u njega.

Naime, stan je kupljen dok je vlasnik bio mlađi te nije razmišljao o tome da će u stanu kojeg kupuje i u kojem će živjeti kad odseli od svojih roditelja možda biti i još netko osim njega.

Kako se u međuvremenu oženio, stan je prije useljenja trebao prilagodbu te iz dvije velike sobe (dnevne zone i spavaće sobe) stvoriti tri manje te salu za vježbanje pretvoriti u radnu. Također, treća soba je postala dječja soba.

stan sao paolo | Autor : Alain Brugier Foto: Alain Brugier

Tako je trosobni stan postao četverosobni, kako bi se zadovoljile sve potrebe njegovih stanara. Za sve to, kao i uređenje interijera, bio je zadužen arhitekt Diego Revollo, koji je prostor oplemenio svijetlijim nijansama te je u potpunosti promijenio izgled kuhinje.

stan sao paolo | Autor : Alain Brugier Foto: Alain Brugier

Prije je taj prostor dnevne zone bio na vrlo maloj provršini, a sada je proširen kako bi bio funkcionalniji. Usto, prostor kuhinje dobio je i zanimljive trendi kermaičke pločice u orijentalnom stilu, koje su postavljene i na strop.

stan São Paulo | Autor : Alain Brugier Foto: Alain Brugier

Bio je to prijedlog arhitekta koji su vlasnici bez premišljanja prihvatili, želeći dašak ekstravagancije u stanu. Dodatna izmjena u tlocrtu stana jest pripajanje dijela prostrane terase dnevnom boravku.

stan sao paolo | Autor : Alain Brugier Foto: Alain Brugier

Prijašnja terasa iz koje se izlazilo iz dnevne zone bila je prevelika, pa su je vlasnici odlučili bolje iskoristiti. Na taj način se boravak povukao iz zone blagovanja koja je postala veća. Značajna promjena jest što se dio zidova u stanu obložio drvenim panelima kako bi se dobila toplija atmosfera.

Jeste li znali? Ne skidate cipele prije ulaska u dom? Evo zašto biste trebali! Renovacija Bivše kino Urania sada je senzacionalan uredski prostor
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.