mali stan

Jedna soba, 32 kvadrata i odlično organiziran moderan dom za samca

IKEA
21.11.2022.
u 10:48

Život u malom bio je kompromis zbog lokacije u centru, a to je savršeno za vlasnika, koji je često vani

Možda 32 m² ne zvuči puno, ali ovaj maleni stan u koji vas danas vodimo savršene je veličine za zaposlenog studenta. Linus je dobio ključeve ovog stana u središtu Malmöa prije nešto više od dvije godine. Tek što je sišao s broda iz Kostarike - gdje je radio, surfao i upijao sunce - vratio se kući u Švedsku s daskom za surfanje i praktički bez ikakvog namještaja. Od tada je ovaj mali prostor doživio ogromnu transformaciju, a sve zahvaljujući pametnom namještaju iz Ikee i obilju Linusova osobnog stila.

Foto: IKEA

Potpuni obilazak ovog doma ne traje više od minute. Ulaskom u kompaktni hodnik imate tri mogućnosti: vrata s lijeve strane vode u kombinirani spavaći-dnevni boravak, ravno ispred vrata vode u kuhinju i blagovaonicu, a posljednja vrata s desne strane skrivaju kupaonicu, to je to!

Foto: IKEA

Život u malom bio je kompromis zbog lokacije u centru, a to je savršeno za Linusa, koji je često vani. "Stvarno mi se sviđa živjeti u ovom kvartu, jer se ovdje toliko toga događa. Blizu je grada, barova, restorana i glavnog trga gdje često odlazim i kupujem voće i povrće. Tu je i veliki izbor različitih trgovina od diljem svijeta, gdje nalazim inspiraciju za kuhanje."

Foto: IKEA

Mali prostor koji Linus ima super je iskorišten: hodnik služi i kao garderoba, kuhinja je ujedno i blagovaonica koja je postala kućni ured, a dnevni boravak osvijetljen mjesečinom pretvara se u prostor za spavanje. 

Foto: IKEA

Krevet je vjerojatno najudobnije mjesto u kući i definitivno najpametnije. Linus je sam napravio platformu, s prostorom za kutije za pohranu ispod. To je izvrstan prostor za sezonsku odjeću.

Foto: IKEA

Kad imate ograničen prostor kao Linus, vertikalno razmišljanje postaje još važnije. Srećom, njegov stan ima prednost visokih stropova. U uskom hodniku, naprimjer, ormari od poda do stropa stisnuli su impresivnu količinu prostora za odlaganje odjeće na vrlo malom dijelu zida. Obližnji stolac (trenutačno dom WiFi usmjerivača) također može krenuti u akciju kada Linus treba uzeti nešto s viših polica. I dok Linus priznaje da nema mnogo "stvari", on ima puno umjetnosti, koja – grupirana zajedno iznad njegove TV klupe – pretvara goli bijeli zid dnevne sobe u pravo malo umjetničko djelo.

Foto: IKEA

Linusov pristup opremanju stana bio je spor i ležeran, što se možda može objasniti godinama koje je proveo kao instruktor surfanja! "Svakome tko se seli po prvi put ili u mali prostor", kaže on, "rekao bih da ne planiraju previše unaprijed." Kad se uselite samo s najnužnijim stvarima, poput kreveta i posuđa za kuhanje, nastavlja on, "možete dobiti osjećaj za mjesto, što vam treba i kamo stvari trebaju ići."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije